ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!

Τα τελευταία δύο χρόνια η έξαρση του φαινομένου, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, παρόλο που έγιναν κάποιες αλλαγές στον Ποινικό κώδικα, με σκοπό την αντιμετώπιση κάποιων εγκλημάτων, που δυστυχώς δεν πέτυχε.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η Κύπρος, είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης, που αναγνώρισε επίσημα την γυναικοκτονία, ως ξεχωριστό αδίκημα.

Η μάυρη λίστα συνεχώς μεγαλώνει και οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν! Οι λόγοι είναι κυρίως οικογενειακοί, κοινωνικοί αλλά και προσωπικοί.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα αίτια του προβλήματος, οφείλονται, στην διαπαιδαγώγηση, στις αντιλήψεις και αρχές που έχουν πάρει, κάποιοι από το οικογενειακό τους περιβάλον, στην μόρφωση τους αλλά και στην ανασφάλεια, που έχουν δεδομένου, ότι τα διαζύγια έχουν αυξηθεί και η πιθανότητα εγκατάλειψης, είναι πλέον ορατή.

Η λεκτική βία, η απαξίωση, οι προσβολές αλλά και η έλλειψη χρημάτων για την κάλυψη των βασικών αναγκών, κάνουν υποχείρια τις γυναίκες σε άνδρες τοξικούς και άχρηστους.

Υπάρχουν πολλές περιοχές χωρίς καθόλου κοινωνικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, στην Ισλανδία, με το που γίνει μία καταγγελία, μπαίνει σε κίνηση αμέσως, ένας μηχανισμός και λειτουργούν όλα αυτόματα. Φυσικά η συγκεκριμένη χώρα θεωρείται, πρότυπο σε τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές.

Φόνοι, κακοποιήσεις, χειροδικίες, συνθέτουν ένα παζλ απαξίωσης. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά. Σε όλα μηδενός εξαιρουμένου φταίει ο άνδρας.

Το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι ποινές πρέπει να είναι ισόβια. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ταχθεί κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, είναι ότι χειρότερο σε μια κοινωνία που έχεις αξίες ιδανικά και στόχους.

Το μαχαίρι στο κόκκαλο, πρέπει να φτάσει βαθιά και ορισμένοι, πρέπει να πάρουν το μάθημα τους.

Καλό θα ήταν οι κατηγορούμενοι να μην έχουν την επιλογή δικηγόρου. Να καθορίζεται αυτόματα από την πολιτεία.

Βλέπω όμως ότι διάθεση για αλλαγές δεν υπάρχει. Αντιθέτως, υπάρχει όρεξη για συζητήσεις συμβουλές και υποδείξεις, που δεν προσφέρουν, απολύτως τίποτα.

Οι γυναίκες πρέπει να αντιδρούν αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη και να καταγγέλουν, τους ενόχους.

10
10