ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: ΥΠΕΡΕΒΗΣΑΝ ΤΑ 3,64 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Γίνονται πλέον πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, και ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν πραγματοποιηθεί 4,5 με 5 εκατ. εμβολιασμοί συνολικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα ξεπεράσουμε τα 5,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο ίδιος υποστήριξε ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Ξεπέρασαν, σύμφωνα με τον ίδιο, το Σάββατο τα 3,64 εκατ. οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα. Όπως εκτιμά ο υφυπουργός, με το ρυθμό που πηγαίνουν οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουμε τον αρχικό προγραμματισμό.

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι περί τα μέσα του μήνα που διανύουμε, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εμβολιασμοό που θα αφορά τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Με διπλό εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή 1,15 εκατ. πολίτες, περίπου το 33% του πληθυσμού.

Ο υφυπουργός, με τη σειρά του, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν πολύ νωρίτερα στα εμβολιαστικά κέντρα γιατί δημιουργούνται εικόνες συνωστισμού, καθώς όλα ήδη λειτουργούν εύρυθμα.

Πηγή: tomanifesto.gr