ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Παρά τις αλλεπάλληλες τρικλοποδιές που βάζει η υγιεινομική κρίση στην εστίαση, λίγο πριν τα φετινά δύσκολα Χριστούγεννα το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εστιατορίου υψηλών προδιαγραφών που θα βρίσκεται στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα καταπιαστεί με την σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την εξέλιξη της, βάζοντας μεταξύ άλλων στο επίκεντρο τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία. Σε

αυτό το απαιτητικό εγχείρημα που θα αρχίσει τους πρώτους του βηματισμούς τον Ιούνιο του 2021 ενώνει τις δυνάμεις του με το Δειπνοσοφιστήριον, ενώ επικεφαλής σεφ αναλαμβάνει ο πολύ ταλαντούχος σεφ Θάνος Φέσκος, ο οποίος εγκαταλείπει την Κοπεγχάγη όπου θήτευσε ως το δεξί χέρι του Rasmus Kofoed στο βραβευμένο με τρία αστέρια μισελέν Geranium για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, υπογράφοντας το γευστικό κομμάτι του νέου εστιατορίου. Την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης που τον πλαισιώνει θα την καθοδηγεί ένας έτερος αξιόλογος σεφ με περγαμηνές στο εξωτερικό, στο τριάστερο Maaemo στο Όσλο καθώς και στο Under, επίσης στη Νορβηγία.

Τέλος, να σας πούμε, ότι το κομμάτι του μπαρ θα σφραγίσει μια από τις σημαντικότερες περσόνες του χώρου, ο Θάνος Πουρναρούς και η ομάδα του βραβευμένου Baba au Rum. Αυτό θα πει dream team με τα όλα της! Όταν πλησιάσει ο καιρός του opening θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: fnl-guide.com