ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΤΑ MICHELIN ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Η λαμπερή τελετή της απονομής των αστεριών Michelin της Γαλλίας, που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Seine Musicale», στην περιοχή Boulogne-Billancourt, ολοκληρώθηκε σημειώνοντας νέο ρεκόρ καταχωρήσεων.

Τα νεοαφιχθέντα εστιατόρια στη λίστα με τις τριάστερες καταχωρήσεις είναι το «La Maison des Bois» του Marc Veyrat στην περιοχή Manigod στις Άλπεις- το οποίο πέρυσι βραβεύτηκε με το δεύτερο αστέρι του- καθώς και το εστιατόριο στο «Hotel du Castellet» στη Var, στου οποίου την κουζίνα επικεφαλής είναι ο σεφ Christophe Bacquié. Συνεπώς, τα τριάστερα εστιατόρια της Γαλλίας φέτος είναι 28, ενώ συνολικά μετρώνται 57 νέες καταχωρήσεις εστιατορίων που βραβεύτηκαν με ένα έως τρία αστέρια. Φέτος, η Γαλλία ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ των εστιατορίων που βραβεύτηκαν τα οποία από 615 είναι πλέον 621.

Ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ανάμεσα στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με ένα αστέρι συμπεριλαμβάνεται και ένα ελληνικό, το «Mavrommatis» στο Παρίσι, των αδελφών Μαυρομάτη, το οποίο σερβίρει ελληνική-μεσογειακή κουζίνα.

Πηγή: olivemagazine.gr

10
10