ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ: «ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ S&P»

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τις αγορές εκλαμβάνεται από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s στην βαθμίδα B+ με θετικό outlook, η οποία ήρθε 16 μήνες μετά την τελευταία αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης. Reuters, Bloomberg και Associated Press κάνουν λόγο για μία ακόμη απόδειξη της θετικής στροφής που έχει κάνει η χώρα, επισημαίνοντας πως η επιστροφή στη σταθερότητα είναι πλέον γεγονός.

Πιο αναλυτικά, το Reuters σημειώνει πως οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι για την Ελλάδα πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά, με το διεθνές πρακτορείο να κάνει ειδική μνεία στην πλήρη άρση των capital controls τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός που σηματοδότησε τη σταθερή επιστροφή στη σταθερότητα μετά από τρία πακέτα διάσωσης που δόθηκαν από το 2010.

REUTERS

Από την πλευρά του, το Bloomberg επισήμανε πως η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας ήρθε σε ένα χρονικό σημείο όπου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο την τελευταία δεκαετία.

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό δίκτυο, από την εκλογή της τον Ιούλιο, η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πετύχει να εξασφαλίσει την έγκριση των πιστωτών για τον προϋπολογισμό του 2020, ξεκλείδωσε την επένδυση του Ελληνικού και έλαβε το πράσινο φως της Κομισιόν στο φιλόδοξο σχέδιο «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

BLOOMBERG

Ξεχωριστή αναφορά στο θετικό outlook της ελληνικής οικονομίας έκανε και το Associated Press, το οποίο αναφέρει πως το κόστος δανεισμού της χώρας έχει μειωθεί αισθητά, ενώ εξέφρασε και την εκτίμηση πως μία νέα αναβάθμιση κατά το επόμενο εξάμηνο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, καθώς η έκθεση της S&P διατήρησε την θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: liberal.gr