ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η MERCEDES EQA

Μετά από μια σειρά teaser φωτογραφιών και εξονυχιστικών δοκιμών, η Mercedes το μικρότερο ηλεκτρικό της μοντέλο, την EQA. Το compact ηλεκτρικό SUV βασίζεται στην πλατφόρμα της GLA και υιοθετεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, πασπαλισμένη με τα κύρια γνωρίσματα που συναντάμε στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας EQ.

Το μοντέλο λανσάρεται στην έκδοση EQA 250 η οποία τροφοδοτείται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 190 ps (375 Nm ροπής), ο οποίος πλαισιώνεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 66,5 kWh, χαρίζοντας στο μοντέλο ηλεκτρική αυτονομία των 486 χλμ. βάσει NEDC (426 χλμ. βάσει WLTP). Σε μεταγενέστερο στάδιο το πορτφόλιο της μάρκας θα διερευνηθεί από μια έκδοση, η οποία θα απολαμβάνει αυτονομία 500 χλμ.

Περί επιδόσεων ο λόγος, η Mercedes EQA επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος δεσπόζει η χαρακτηριστικά γρίλια των EQ μοντέλων, ενώ όμορφη νότα συνιστά η οριζόντια λωρίδα που διατρέχει το εμπρός όπως και το πίσω τμήμα του μοντέλου, ενώ, παράλληλα, ενοποιεί τα φωτιστικά σώματα, συνθέτοντας με αυτόν τον τρόπο μια διακριτή φωτεινή υπογραφή που κάνει την EQA αναγνωρίσιμη. Η φωτεινή υπογραφή, ακόμη, υπογραμμίζεται περαιτέρω χάρη στα μπλε στοιχεία που ενσωματώνονται στους κεντρικούς προβολείς.

Στο πίσω μέρος, η πινακίδα τοποθετείται στον προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι το βλέμμα μαγνητίζουν οι δίχρωμες (ή τρίχρωμες) ζάντες μέγιστης διαμέτρου 20 ιντσών, οι οποίες διατίθενται σε μπλε ή rose gold χρώμα. H EQA θα διατίθεται σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού: Progressive (βασική), Electric art, Amg Line.

Στα μεγάλα ατού του μοντέλου συμπεριλαμβάνεται και ο αεροδυναμικός συντελεστής που αποτυπώνεται σε 0,28 Cd, ένα νούμερο που συγκροτείται μέσω πολλών στοιχείων.

Ως στάνταρ ενσωματώνεται το σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο διακρίνεται για τη δυνατότητά εξατομίκευσης του, όπως επίσης και για τα προηγμένα γραφικά του. Επιπλέον δόσεις στιλ, θα προσδίδει η έκδοση Edition 1, η οποία θα ενσωματώνει δερμάτινα καθίσματα πλαισιωμένα από κάποιες μπλε υφασμάτινες λεπτομέρειες.

Το μοντέλο θα διατίθεται στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες από την άνοιξη του 2021.

Πηγή: newsauto.gr

10
10