APOLLO’S MUSE: ΤΟ PRIVE CLUB ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Πρόκειται για το club των clubs που απευθύνεται μόνο σε εκατομμυριούχους, έχει σήμα κατατεθέν του το Αρχαίο άγαλμα της Μούσας του Θεού Απόλλωνα που έχει αγοραστεί από τον οίκο Christie’s και απαιτεί για ετήσια συνδρομή 75 χιλιάδες ευρώ το άτομο. Στις 16 του μήνα το πιο prive club του κόσμου ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί στο Λονδίνο μόνο jet setters και εκατομμυριούχους.

Το Apollo’s Muse δεν είναι ένα οποιαδήποτε club. Eίναι το club που βρίσκεται στην οδό 1 Mount Street στην περιοχή Mayfair και ανήκει στο όμιλο του περίφημου εστιατορίου BACCHANALIA.

To Apollo’s Muse που πήρε το όνομά του από το μεγαλοπρεπές αρχαίο άγαλμα που απεικονίζει την Μούσα του Θεού Απόλλωνα (ένα Ελληνορωμαϊκό καλλιτέχνημα του 2 π.Χ. αιώνα) το οποίο δεσπόζει στην κεντρική σάλα του club και αγοράστηκε μια περιουσία από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s έχει γίνει το talk of the town των Ευρωπαίων riches & famous καθώς τα εγκαίνιά του είναι το μεγάλο event των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lemon Social Eye, στην μεγάλη αυτή γιορτή της Βρετανικής αριστοκρατίας έχει κληθεί να τραγουδήσει ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι ενώ πρόκειται να μαγειρέψει ο διακεκριμένος Ελληνας σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος ο οποίος επιμελείται τις γεύσεις του απαιτητικού χώρου.

«Η βραδιά προϋποθέτει ιδιαίτερες γεύσεις και εμείς είμαστε ήδη έτοιμοι. Θα έχουμε διακεκριμένα χαβιάρια και πολλές ετικέτες από πολύ ακριβές σαμπάνιες» μας τονίζει ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

Ο βρετανός εκατομμυριούχος Richard Caring και το μεγάλο στοίχημα

Το Apollo’s Muse που βρίσκεται στο σημείο που φιλοξενείτο παλιά το γκαράζ της Porsche παρόλο που ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στις 16 Μαρτίου, κερδίζει τις εντυπώσεις στα μεγάλα Ευρωπαϊκά σαλόνια και στον διεθνή τύπο τόσο για την πολυτέλειά του που παραπέμπει περισσότερο απ’ ό,τι το εστιατόριο του ίδιου ομίλου, το περίφημο BACCHANALIA, σε Βερσαλλίες, όσο και για τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για την αποδοχή μελών.

«Θέλαμε να είναι μέλη του μόνο διακεκριμένες προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής επιχειρηματικής ζωής. Το πιο privé club των clubs ήταν για εμένα στόχος ζωής» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Richard Caring.

Τα 40 εκατομμύρια Βρετανικές λίρες που έριξε για την κατασκευή του ο βασιλιάς της εστίασης Richard Caring (μεγαλομέτοχος της εταιρείας Caprice group) ιδιοκτήτης των Annabels, Sexy Fish, Scotch, Yve Club κλ. επέφερε το επιδιωκόμενο αισθητικό αποτέλεσμα.

«Υπάρχουν πολλά prive clubs στην Μεγάλη Βρετανία. Το Apollo’s Muse κάνει την διαφορά για πολλούς λόγους» αναφέρει με νόημα ο Richard Caring. Εκτός του ότι απαιτεί ετήσια συνδρομή που ξεκινά από τα 75.000 ευρώ το άτομο, για να γίνεις αποδεκτός θα πρέπει να σε προτείνουν τουλάχιστον δύο μέλη από την κλειστή λίστα των 30 ιστορικών μελών του club Αnnabel’s, επιχειρηματιών που η προσωπική τους περιουσία ξεπερνά το ένα εκατομμύριο Βρετανικές λίρες.

Το Apollo’s Muse δεν είναι ένα club για τον καθένα. Απευθύνεται σε εκλεπτυσμένους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Το Apollo’s Muse κερδίζει στις εντυπώσεις καθώς τα μάρμαρά του παραπέμπουν στο Λούβρο ενώ οι αντίκες και τα αγάλματά του είναι όλα αγορασμένα από δημοπρασίες των διάσημων οίκων Christie’s και Sotheby’s. Το αισθητικό αποτέλεσμα συνθέτει μια σπάνια πανδαισία σχολίασε ο Richard Caring στην συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην The Telegraph.

Oι βραδιές που θα διοργανώνονται -μετά από αυτή των εγκαινίων- θα είναι το λιγότερο επικές. Με κλασσική μουσική, μικρές συναυλίες και Djs που θα παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μια μόνο εμφάνιση.

«Η φιλοσοφία του φαγητού είναι επιλεγμένο finger food. Tρούφα με πατάτες crisps, tartar cove, Burrata tortellini, caviar jacket potato, lobster brioche bun, quilty wagyu burger κλ.» αποκαλύπτει στο Lemon Social Eye ο διεθνής σταρ της κουζίνας Αθηναγόρας Κωστάκος.

Πηγή: newmoney.gr

10
10