THE CROWN: Η ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ

Πρεμιέρα ετοιμάζεται να κάνει η σειρά The Crown, αλλά εν αντιθέσει με τους προηγούμενους κύκλους της σειράς, ο 5ος έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τον βρετανικό Τύπο, πολιτικούς όπως ο πρώην πρωθυπουργός Sir John Major και ηθοποιούς όπως η βετεράνος Judi Dench που κατηγόρησε τη σειρά για “άξεστο εντυπωσιασμό”.

Η κριτική που δέχεται η σειρά αφορά κατά κύριο λόγο τη μη ρεαλιστική αποτύπωση των γεγονότων κι άρα τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Και σαν να μην έφταναν οι σεναριακές ανακρίβειες, για τις οποίες εξανίστανται κριτικοί και δημοσιογράφοι, μία συγκεκριμένη σκηνή από τα γυρίσματα του επόμενου κύκλου έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Δημοσίευμα της Daily Mail φέρνει στο φως τη δημοσιότητας στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της σειράς που αφορούν την κηδεία της Πριγκίπισσας Diana το 1997. Η σκηνή- η οποία θα συμπεριληφθεί στον 6ο κύκλο- καταγράφει τη στιγμή όπου οι δυο Πρίγκιπες, o William και ο Harry, ηλικίας τότε 15 και 12 ετών αντίστοιχα, ακολουθούν με σκυμμένο το κεφάλι το φέρετρο της μητέρας τους περπατώντας στο πλευρό του πατέρα τους, Καρόλου, και του θείου τους, Earl Charles Spencer. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η παραγωγή του Netflix θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στο Παρίσι για γυρίσματα που αφορούν τις τελευταίες στιγμές στη ζωή της Πριγκίπισσας. 

Πηγές μέσα από το Παλάτι κατηγορούν τη σειρά του Netflix ως “αγενή, απάνθρωπη και τελείως άκαρδη, ειδικά μετά τον πρόσφατο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ” τονίζοντας ότι “κάνει ζημιά στη βασιλική οικογένεια και τον νέο Βασιλιά”. Το δημοσίευμα, μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά ότι αποκλείεται ο δημιουργός της σειράς Peter Morgan και οι συνεργάτες του στο The Crown να μη αντιλαμβάνονται το πόσο ευαίσθητο θέμα είναι η αναπαραγωγή της κηδείας της Diana για τους Πρίγκιπες William και Harry. Και οι δυο έχουν μιλήσει ανοιχτά, εξάλλου, για το πόνο και την αγωνία που βίωσαν όταν έπρεπε να περπατήσουν δημόσια πίσω από το φέρετρο της αγαπημένης τους μητέρας, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Επιπλέον, οι πληροφορίες από το Παλάτι θέλουν τον Πρίγκιπα William να είναι έξαλλος με το The Crown, καθώς έχει συμπεριλάβει στο σενάριο του 5ου κύκλου και τη συνέντευξη της μητέρας του Diana στο BBC Panorama, για την οποία ο δημοσιογράφος Martin Bashir παραδέχτηκε ότι απέσπασε εξαπατώντας την.

Πηγή: harpersbazaar.gr