ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ WARREN BUFFETT

Τουλάχιστον 7 άτομα, πέρα από τον Γουόρεν Μπάφετ, μπήκαν στην ομάδα των δισεκατομμυριούχων χάρη στην κερδοφόρα πορεία της Berkshire Hathaway.

Κανένας επενδυτής του ομίλου δεν έχει μεγαλύτερη περιουσία από τον Μπιλ Γκέιτς (103,5 δισ. δολάρια), ούτε καν ο Γουόρεν Μπάφετ (79,7 δισ. δολάρια), όμως στην περίπτωση του Γκέιτς, το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών του προέρχεται από τις μετοχές της Microsoft.

Δείτε ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έκαναν μια περιουσία χάρη στον Γουόρεν Μπάφετ και την Berkshire Hathaway, σύμφωνα με το Business Insider.

Στιούαρτ Χορέσι

Στιούαρτ Χορέσι

Ο Στιούαρτ Χορέσι αρχικά αποφάσισε να επενδύσει στην Berkshire Hathaway, αφού διάβασε τη στρατηγική επενδύσεων του Γουόρεν Μπάφετ σε ένα βιβλίο. Το 1980 αγόρασε μετοχές της Berkshire Hathaway για 265 δολάρια τη μία, σύμφωνα με το Forbes.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του εκτιμάται πως ξεπερνά τα 1,5 δισ. δλάρια.

Τσάρλι Μάνγκερ

Τσάρλι Μάνγκερ

O Τσάρλι Μάνγκερ είναι ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway και το «δεξί χέρι» του Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με το Forbes.

Το Forbes εκτιμά πως η περιουσία του ξεπερνά τα 1,6 δισ. δολάρια.

Ντέιβιντ «Σάντι» Γκότεσμαν

Ντέιβιντ «Σάντι» Γκότεσμαν

Ο Ντέιβιντ Γκότεσμαν ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα «Σάντι» ήταν από αυτούς που επένδυσαν από νωρίς στην Berkshire Hathaway.

Ο ιδρυτής της First Manhattan είναι πλέον 93 ετών και σύμφωνα με το Bloomberg η περιουσία του εκτιμάται στα 2,1 δισ. δολάρια.

Άλμπερτ Λι Ουέλτσι

Άλμπερτ Λι Ουέλτσι

Ο Άλμπερτ Λι Ουέλτσι πούλησε την εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων στην Berkshire Hathaway με αντάλλαγμα μετοχές της επιχείρησης. Η αξία των μετοχών που έλαβε υπολογίζεται στα 1,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, όταν ο Άλμπερτ Λι Ουέλτσι πέθανε, άφησε στους κληρονόμους του περί τα 2,5 δισ. δολάρια.

Λάρι φον Τουίλ

Λάρι φον Τουίλ

Ο Δανός επιχειρηματίας με τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, το 2015 πούλησε στην Berkshire Hathaway το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών της εταιρείας του, συνολικής αξίας 4,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο 69χρονος επιχειρηματίας «αξίζει» περίπου 1,5 δισ. δολάρια, ενώ η οικογένεια του στο σύνολο της «αξίζει» 2,5 δισ. δολάρια.

Μπιλ Χάσλαμ

Μπιλ Χάσλαμ

Η οικογένεια του πρώην κυβερνήτη Μπιλ Χάσλαμ πούλησε την εταιρεία του, που εξυπηρετούσε φορτηγά στις ΗΠΑ, στον Γουόρεν Μπάφετ το 2017. Ο αδερφός του, Τζίμι Χάσλαμ είναι ο CEO της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική περιουσία της οικογένειας ξεπερνά τα 5,9 δισ. δολάρια.

Γουόλτερ Σκοτ

Γουόλτερ Σκοτ

Ο Γουόλτερ Σκοτ είναι στενός φίλος του Γουόρεν Μπάφετ από την παιδική τους ηλικία και απέκτησαν μαζί την Berkshire Hathaway Energy το 2000.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γουόλτερ Σκοτ έχει περιουσία που ξεπερνά τα 5,13 δισ. δολάρια.

Πηγή: www.insider.gr