ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ-ΖΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ: Ο ΓΑΜΟΣ ΕΞΠΡΕΣ, ΟΙ 5000 ΑΚΑΛΕΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕ

Τζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της Ελληνικής showbiz ήταν αυτό της Τζένη Καρέζη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου. Ο γάμος τους έγινε στις 7 Μαΐου του 1962, όμως δεν κράτησε για πάντα. Μια μεγάλη απιστία ήταν η αιτία, που αυτό το υπέροχο ζευγάρι έβαλε ένα τέλος.

Τζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Η γνωριμία και ο γάμος του ζευγαριού

Στις 7 Μαΐου του 1962, η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου πέρασαν το κατώφλι της εκκλησίας της Φιλοθέης. Ο γάμος τους αποτέλεσε κοσμικό γεγονός και πρώτη είδηση στις εφημερίδες. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, στο Λονδίνο.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ζούσε τότε στο Παρίσι και είχε βρεθεί στην αγγλική πρωτεύουσα για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η λαμπερή πρωταγωνίστρια ταξίδεψε εκεί για λόγους «καλλιτεχνικής ενημερώσεως», όπως έγραφε το ρεπορτάζ της εποχής.

Η ίδια είχε περιγράψει τη γνωριμία τους, σε συνέντευξή της, αμέσως μετά τον γάμο.

«Μου τον σύστησαν σε ένα ελληνικό σπίτι. «Χαίρω πολύ» είπαμε αμφότεροι.
Ξανασυναντηθήκαμε λίγο μετά, την πρωτοχρονιά, εδώ στην Αθήνα, που ο Ζάχος ήρθε για διακοπές.
Ξαναχαρήκαμε πολύ. Ένα μήνα αργότερα, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη».

Πολλοί ήταν εκείνοι, που αμφέβαλαν για τον «κεραυνοβόλο» έρωτα του ζευγαριού. Κάποιοι θεώρησαν πως η σχέση της Τζένης με τον Χατζηφωτίου ήταν ένα «ψάξιμο» του εαυτού της.

Τζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Στο μυστήριο, οι εκλεκτοί καλεσμένοι ήταν πολλοί.

Η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου έδωσε το «παρών», μαζί με πολιτικούς και επιχειρηματίες της εποχής. Ηχηρή απουσία ήταν αυτή της Αλίκης Βουγιουκλάκη που δεν ήταν στη λίστα των καλεσμένων. Ο ανταγωνισμός τους ήταν σφοδρός εκείνη την περίοδο.

Τη μέρα του γάμου η Αλίκη βρισκόταν στο Λονδίνο, όπου έδωσε και συνέντευξη για το B.B.C.
Συνολικά οι επίσημοι καλεσμένοι ήταν 500. Οι ακάλεστοι έφτασαν τους 5.000. Η παρουσία τους ήταν τόσο έντονη, που η χωροφυλακή αναγκάστηκε να πάρει ειδικά μέτρα για να τους περιορίσει.

Η Καρέζη, που ξεχώριζε τις προσωπικές από τις δημόσιες στιγμές, εξέφρασε την πικρία της στον Τύπο: «Πολύ χαρήκαμε, που τόσο μας αγαπάνε, αλλά και πόσο στεναχωρηθήκαμε, πιστέψτε το, που οι φίλοι μας παρακολούθησαν την τελετή έξω από το σύρμα. Γυρνούσαμε και αντί να δούμε γνωστούς, βλέπαμε μανάδες με ασαράντιστα μωρά, μαθητούδια και ισχυρά δύναμη χωροφυλακής να πηγαινοέρχεται».

Ο γάμος σχολιάστηκε δεόντως και πολλοί ήταν εκείνοι που αμφέβαλαν για τον «κεραυνοβόλο» έρωτα του ζευγαριού. Κάποιοι θεώρησαν πως η σχέση της Τζένης με τον Χατζηφωτίου ήταν ένα «ψάξιμο» του εαυτού της.

Τζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Η ζωή του ζευγαριού τα πρώτα χρόνια

Το ζευγάρι πάντως, απολάμβανε τον έγγαμο βίο. Ειδικά τα κυριακάτικα πρωινά, έβλεπαν φίλους στο σπίτι τους και η Τζένη έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί με το αγαπημένο της παιχνίδι, το τάβλι. Τα βράδια, μετά το θέατρο, το ζευγάρι σύχναζε στα θεατρικά στέκια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι δυο τους χόρευαν και διασκέδαζαν στα καλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Την περίοδο εκείνη, ο Ζάχος Χατζηφωτίου σύστησε στην Καρέζη σε μια διάσημη Ρωσίδα, που ήταν ατζέντης του Μπελμοντό και της Μπριζίτ Μπαρντό και θα μπορούσε να τη βοηθήσει να κάνει διεθνή καριέρα.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου συμφώνησε με την ατζέντη να παίρνει τα μισά χρήματα από την αμοιβή της Καρέζη, γεγονός που δεν ενθουσίασε την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια, η οποία έκρινε την αμοιβή της μάνατζερ υπερβολική. Οι άνθρωποι που γνώριζαν καλά την Καρέζη, πιστεύουν ότι τελικά η Τζένη δεν ήθελε να φύγει από την Ελλάδα, γι’ αυτό και δεν προχώρησε η συμφωνία. Το ζευγάρι πάντως, επισκεπτόταν συχνά το Παρίσι για διακοπές.

Τζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο χωρισμός

Ενώ τον πρώτο καιρό ο Ζάχος και η Τζένη περνούσαν καλά και κατάφερναν να συνδυάζουν τα ωράρια τους, με το πέρασμα του χρόνου, τα διαφορετικά προγράμματά τους, άρχισαν να τους κουράζουν. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έκανε τότε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της ναυτιλίας και έπρεπε να βρίσκεται στο γραφείο του από τις εννέα το πρωί, μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Αντίθετα, η Καρέζη πήγαινε στο θέατρο γύρω στις 5 το απόγευμα και τελείωνε μετά τα μεσάνυχτα. Ο σύζυγός της έπρεπε να την περιμένει μέχρι πολύ αργά, αν ήθελε να μοιραστεί χρόνο μαζί της. Σύμφωνα με τον Ζάχο, αυτό το πρόγραμμα, κάποια στιγμή, κούρασε το ζευγάρι και προκάλεσε φθορά στη σχέση.

Μετά από πέντε χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να χωρίσουν, κάτι που έκαναν με διακριτικότητα και χωρίς ακρότητες.

Τζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο ίδιος δήλωνε πως δεν υπήρξε ποτέ απιστία

Για τον Ζάχο Χατζηφωτίου, αιτία του χωρισμού ήταν και οι κακές γλώσσες που επηρέασαν την Καρέζη. Την περίοδο εκείνη, ο σύζυγος της ηθοποιού έλειπε συχνά στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Τότε, πολλοί βρήκαν ευκαιρία να τον κατηγορήσουν ότι την απατά. Του χρέωσαν μάλιστα διαφορετική φιλενάδα σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη που επισκεπτόταν. Ο ίδιος ποτέ δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες για απιστία. Η ζημιά όμως είχε γίνει.

Παρόλο που πήραν διαζύγιο, οι δυο τους παρέμειναν καλοί φίλοι. «Ως φίλοι λειτουργούσαμε καλύτερα, και παραμείναμε φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής της», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο κ. Χατζηφωτίου.

Τζένη Καρέζη – Ζάχος Χατζηφωτίου: Η συνέντευξη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου

«Ήταν ευχάριστο κορίτσι η Τζένη Καρέζη» θα πει o Ζάχος Χατζηφωτίου σε συνέντευξη του χρόνια μετά. «Ήταν, όμως, τόσο διαφορετικά τα ωράρια μας. Εκείνη την εποχή εγώ ξεκινούσα τις επιχειρήσεις μου με τα βαπόρια. Έπρεπε στις 9.00 το αργότερο να είμαι στο γραφείο μου στον Πειραιά. Η Τζένη είχε δύο παραστάσεις και τελείωνε από το θέατρο στη 1.00 το βράδυ. Δεν γινόταν. Καταλήγαμε κάθε μέρα να φτάνουμε στο σπίτι στις 4.00 το πρωί, γιατί συχνάζαμε μετά στα θεατρικά στέκια.

Το χειρότερο όλων, όμως, ήταν τα ταξίδια που ήμουν υποχρεωμένος να κάνω λόγω δουλειάς. Υπήρχαν διάφοροι καλοθελητές Έλληνες που με έβλεπαν στο εξωτερικό και έρχονταν και της έλεγαν τα πλέον παράλογα πράγματα. Τον είδαμε με μια καλλονή εδώ, τον είδαμε με μια άλλη εκεί. Για αυτούς τους λόγους τελικά επήλθε ο χωρισμός». Ενώ η τελευταία ατάκα που του είπε ήταν «εγώ είμαι η Τζένη Καρέζη δεν γίνεται να με απατάς».

Με το διαζύγιο, έκλεισε ένα κεφάλαιο στη ζωή της μεγάλης πρωταγωνίστριας. Λίγο καιρό μετά, ο έρωτας της χτύπησε ξανά την πόρτα. Αυτή τη φορά οριστικά, αφού παντρεύτηκε με τον Κώστα Καζάκο, με τον οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Πηγή: enimerotiko.gr