THE SOWL

Our Rating

9

Εκδοχές, στυλ, αφαίρεσης, προοπτικής αλλά και ταλέντου, συνθέτουν ένα menu υψηλών επιδόσεων αλλά και προσεγμένης γαστρονομίας. Το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, είναι διάχυτο παντού στον χώρο, επιβάλλοντας ένα διαφορετικό στυλ προσέγγισης των πραγμάτων. Τα ξεχωριστά πιάτα που εμπνεύστηκε, από την Κεντρική και Νότια Αμερική, ο chef Δημήτρης Κανατάς, για το νέο Dinning menu της Taqueria, αποδείχθηκαν, όσο εξωτικά ανέμεναν και οι λιγότερο υποψιασμένοι μαζεύοντας τα εύσημα από το ευρύ κοινό.

Μετατρέποντας το κτίριο των στάβλων του Όθωνα σε μια μεξικάνικη χασιέντα, ο πολυχώρος The SowlGalleryBarArtFood προσεγγίζει έναν καινούριο τρόπο ζωής και ποιοτικής διασκέδασης. 

3

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας με σαλάτα από τρυφερά φύλλα mesclun με φασόλια, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, τραγανά totopos και dressing yuzu. Σειρά είχαν τα street food specials. Το quesadilla με κοτόπουλο, πιπεριές, cheddar, καθώς επίσης και τα fajitas, με μοσχάρι black angus, πικάντικο ρύζι, sour cream, πουρέ φασολιού, guacamole και ζεστές τορτίγιες, ήταν άψογα ποιοτικά, όσο και αισθητικά. Για κυρίως, επιλέξαμε το κοτόπουλο a la brasa στην σούβλα και το brasilian burger με guacamole.

Αλλά, εκείνα που άφησαν τις πιο δυνατές εντυπώσεις ήταν το ψητό καλαμπόκι με sour cream, τυρί manchego και καπνιστή πάπρικα και το γεμάτο αντιθέσεις πικάντικο panko bread καβουριού.

Για τον επίλογο της βραδιάς, επιλέξαμε τα καταπληκτικά churros! Πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη, βουτηγμένα σε sauce από σοκολάτα με chili και παγωτό κανέλα. Καταπληκτική ήταν και η Tres leches πουτίγκα ταπιόκας με sauce φράουλας, φρέσκια βανίλια και παγωτό γιαούρτι.

4

Το, έτσι κι αλλιώς, χαλαρό και φιλόξενο ethnic urban σκηνικό της αυλής με τα κατάφυτα «μπαλκόνια», τα boho στοιχεία και την υπογραφή του Γιώργου Παντελούκα της GJP Construction, απέκτησε ακόμα πιο δροσερό siesta mood με το δυνατό χρώμα που έφερε η Ikea, στο décor μιας βραδιάς ποτισμένης με ταξιδιάρικα signature cocktails από αυτά που ο Σπύρος Κερκύρας με την ομάδα Bar Solutions ανακαλύπτουν στο καινοτόμο Lab τους.

Ήδη διάσημο από τα Cocktailers party και τα επιλεγμένα dj sets του, ο πολυχώρος The Sowl, που του αρέσει να συνδυάζει καινούριες τάσεις με αγαπημένες συνήθειες, ο μόνος που διαθέτει δικό του κελάρι, φιλοξενεί στην ανακαινισμένη Gallery εικαστικές εκθέσεις  σύγχρονων καλλιτεχνών και παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ οι πολλαπλοί διαμορφωμένοι χώροι του (αίθουσα προβολών,  Pop-Up Store κ.ά.) προσφέρονται για πολιτιστικές και εταιρικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα.

Η τρίτη μου επίσκεψη στο The Sowl, με άφησε πλήρως ικανοποιημένο γιατί απόλαυσα στο maximum κουζίνα υψηλού επιπέδου και διαπίστωσα από κοντά, την έμπνευση και τις σοβαρές προθέσεις, που έχει ο chef Δημήτρης Κανατάς για την καθιέρωση του εστιατορίου, στο γαστρονομικό χάρτη.

11

Τις Κυριακές η cosy αυλή της μαγικής χασιέντας σερβίρει brunch 12-18 μ.μ.

*Φωτογραφική κάλυψη Χρήστος Φίλος

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Παχόγλου, για την συνεργασία του.

INFO:

Ηρακλειδών 10, Θησείο

21 0345 0003

www.facebook.com/thesowlthiseio