«ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

«Χρειάζεται να είσαι για να πετύχεις. Δεν αρκεί μόνο να το κάνεις». Μας λέει η Νάνσυ Νενέρογλου, ψυχολόγος και συνιδρύτρια του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου Reggio Θεσσαλονίκη με προσέγγιση Reggio Emilia.

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου το 1986 στη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την επιστήμη της Ψυχολογίας στα 16 της χρόνια, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα αυτοάνοσο νευρολογικό νόσημα. Δουλεύοντας ψυχοθεραπευτικά ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα της ζωής της, εντυπωσιάστηκε από τα αποτελέσματα και διαπίστωσε ότι η επιστήμη αυτή αποτελεί μονόδρομο για την επαγγελματική της πορεία. «Να σε αγαπάς. Να σε σέβεσαι. Να σε αποδέχεσαι όπως είσαι. Να παλεύεις με ότι έχεις. Να μάθεις να σηκώνεσαι όποτε πέφτεις, όσες φορές χρειαστεί. Να εστιάζεις στο στόχο σου και να κινείσαι προς αυτόν».

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα ‘Ψυχολογίας’ και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη ‘Συμβουλευτική Ψυχολογία’ στο University of Sheffield. Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Νευροψυχολογία της Μείζων Κατάθλιψης και Σχιζοφρένειας (BPS Learning Centre). Εξειδικεύτηκε στην ‘Εκπαιδευτική Ψυχολογία’, καθώς επίσης μετεκπαιδεύτηκε παίρνοντας πιστοποίηση στην ‘Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση’.

Το έντονο ενδιαφέρον της για τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τα συναισθήματα, αποτελεί το μεγαλύτερό της επαγγελματικό κίνητρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ‘παιδί’. «Στις μέρες μας, γνωρίζουμε ότι η παιδική ηλικία είναι μία πολύ σημαντική περίοδος στη ζωή ενός ατόμου. Τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας όταν είμαστε παιδιά, ακόμα κι αν μοιάζουν ασήμαντα, μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διαμόρφωση των συναισθημάτων και στη συμπεριφορά μας ως ενήλικες».

«Ο κάθε άνθρωπος είναι τόσο ιδιαίτερος και ξεχωριστός. Μπορεί να μεγαλώνουμε στο ίδιο οικογενειακό σύστημα, όμως ο καθένας αναπτύσσει τις δικές του πτυχές. Οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα της σύγκρισης με τους άλλους. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα εμφανίζεται κυρίως από τους γονείς προς τα παιδιά τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να σαμποτάρει την εξέλιξη και την καλή ψυχική υγεία του ατόμου».

Επαγγελματισμός , οργάνωση, εξέλιξη, ενσυναίσθηση, είναι μερικά από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. «Σέβομαι και εκτιμώ πραγματικά κάθε ενήλικο πελάτη ή παιδί που έρχεται σε εμένα για υποστήριξη. Η θεραπεία δεν είναι εύκολη επιλογή».

Από το 2015 υλοποίησε μαζί με την αδερφή της το κοινό τους όραμα που ακούει στο όνομα «Reggio Θεσσαλονίκη». Ένας παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο, που ονειρεύεται ο κάθε γονιός για το παιδί του. Βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα της χώρας και λειτουργεί με τη φιλοσοφία του Reggio Emilia. Ένα δημοκρατικό σχολείο με παιδοκεντρική μάθηση, κατάλληλο για όλα τα παιδιά. Το Νοέμβριο του 2019 βραβεύτηκαν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με Αριστείο Επιχειρηματικότητας στην κατηγορία της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

INFO:

Νάνσυ Νενέρογλου

Ψυχολόγος, MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία.

www.letstalkaboutyou.gr

www.reggiothessaloniki.gr

Τηλ: 2310344471