ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ CELEBRITIES ΤΟΥ HOLLYWOOD

Berries (strawberry , raspberry , blueberries & blackberries ) on wooden background

Κάθε χρόνο, μπορεί και κάθε μήνα, βγαίνουν καινούριες διατροφικές τάσεις που υπόσχονται απώλεια βάρους μέχρι και μακροζωία. Συνήθως αυτά τα διατροφικά tips γίνονται της μόδας επειδή τα ακολουθούν οι αστέρες του Hollywood. Και μπορεί οι διάσημοι να μην είναι ειδικοί στον τομέα της υγείας, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τι τρώνε οι αγαπημένοι τους σταρ.

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε μερικές διατροφικές συμβουλές από τους αγαπημένους μας αστέρες και θα τις σχολιάσουμε.

Gwyneth Paltrow

@craveandcook and I with our fresh organic carrot juice “farmgaritas”, a perfect mix of naughty and nice #florafarms #🇲🇽

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) στις

Χρυσό γάλα. Οπαδός του συγκεκριμένου ροφήματος, για το οποίο είχα κάνει και άρθρο, είναι η Gwyneth Paltrow. Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε για να το φτιάξουμε είναι το γάλα καρύδας, πιπέρι και κουρκουμά. Αν και υπάρχει ελάχιστη έρευνα όσο αφορά τα οφέλη, ωστόσο μερικές μελέτες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς καταπολεμάει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορες  ασθένειες, όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, το μεταβολικό σύνδρομο, η νόσο  του Alzheimer και διάφορες εκφυλιστικές καταστάσεις. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι αυτό και προστατεύει το σώμα μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη μακροζωία.

Η ετυμηγορία: Το χρυσό γάλα δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ωστόσο μπορείτε να πίνετε μια κούπα σε καθημερινή βάση. Όμως μη να μην το παρακάνετε, γιατί σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

Gisele Bündchen

Leftovers from yesterday turned into a veggie soup. #worldfoodday #nowaste #momsrecipe 🍵 Sopa de vegetais com as sobras de ontem. #diamundialdaalimentação #semdesperdício #receitadamae

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gisele Bündchen (@gisele) στις

Ο προσωπικός σεφ της Gisele Bündchen αποκάλυψε ότι αποφεύγει να καταναλώνει μια ομάδα φυτών, τα λεγόμενα Στρυχνοειδή. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και οι  πιπεριές. Τα Στρυχνοειδή περιέχουν κάποιες ενώσεις που ονομάζονται αλκαλοειδή και μερικοί υποστηρίζουν ότι προκαλούν φλεγμονή στο σώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Gisele αποφεύγει τα παραπάνω λαχανικά.

Η ετυμηγορία: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία με έγκυρες επιστημονικές μελέτες που να υποστηρίζει ότι τα Στρυχνοειδή μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή. Επίσης η ποσότητα των αλκαλοειδών στις βρώσιμες μερίδες των λαχανικών είναι πολύ μικρή και με το μαγείρεμα μπορεί και να εξαλειφτεί. Αν έχετε κάποια φλεγμονώδη κατάσταση, όπως αρθρίτιδα, και δείτε ότι αν εξαλείψετε κάποια τρόφιμα βοηθάτε στην ελάφρυνση των συμπτωμάτων, τότε μειώστε την κατανάλωση τους. Όμως σε καμία άλλη περίπτωση δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσετε από τη διατροφή σας.

Victoria Beckham

· “We did throw a lot at it. We have renewed our vows since then and it was a lot more private, there were about six people there in our house.” · · “Victoria’s was pretty nice. Mine, I’m like, ‘What was I thinking?’ I even had a top hat in purple. What was I thinking?” · · “Of course you make mistakes over the years.” · · “We all know marriage is difficult at times and it’s about working through it. Whenever we’ve come up against tough times, we know each other better than anybody knows us so we talk. Do we stay together because it’s a brand? Of course not. We stay together because we love each other. We stay together because we have four amazing children. Of course we go through tough times. When we go through tough times we work through it as a unit, as a family.” · David Beckham today on BBC Radio 4 #VictoriaBeckham #DavidBeckham

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Beckham France (@victoriabfrance) στις

Η Victoria Beckham είναι η πρώτη που ξεκίνησε την αλκαλική διατροφή και που στη συνέχεια πολλοί τη μιμήθηκαν. Η αλκαλική δίαιτα υποστηρίζει ότι όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών, αλλά ότι συμβάλει επίσης και στην αποτροπή προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα και ο καρκίνος. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει στόχο την ισορροπία του PH  στο σώμα. Το αίμα μας πρέπει να έχει PH 7,3 με 7,4. Σύμφωνα λοιπόν με την αλκαλική δίαιτα ανάλογα με τις τροφές που καταναλώνουμε μπορούμε να αλλάξουμε το PΗ στο αίμα και έτσι να αποτρέψουμε πολλά προβλήματα υγείας αλλά και την αύξηση του βάρους. Για να διατηρήσουμε όμως το PH σύμφωνα πάντα με τις αρχές της αλκαλικής δίαιτας, πρέπει να καταναλώνουμε  60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να αλλάξουμε ένα μη ισορροπημένο PH πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά σε 80% με 20%. Έτσι οι τροφές που επιτρέπονται είναι: φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, και όσπρια και χαμηλή σε κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά, δημητριακά, και το αλκοόλ.

Η ετυμηγορία: Όσο αφορά τους ισχυρισμούς ότι τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν το PH, δεν έχουν επιστημονική υπόσταση. Στην πραγματικότητα το σώμα μας ρυθμίζει μόνο του τη οξύτητα του. Τα οφέλη που ίσως προκύπτουν από την αλκαλική διατροφή προέρχονται από την αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr