ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ (23/9)

Την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού, με αφορμή την 93η επέτειο από την γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι.

Μοναδική φυσιογνωμία στη νεώτερη πολιτισμική μας ιστορία, ο Μάνος Χατζιδάκις έχει σφραγίσει τις ζωές μας όχι μόνο με τα τραγούδια και τις μουσικές του αλλά και με τη γενικότερη στάση ζωής του και τις ιδέες του που τον κράτησαν σε μια συνεχή δημιουργική εγρήγορση και νεότητα.

Το πολυπρόσωπο και τη νεανική διάρκεια της τέχνης του γιορτάζει στις 23 Οκτωβρίου 2018, τη μέρα που ο Μάνος Χατζιδάκις θα έκλεινε τα 93 του χρόνια, η ΕΛΣ και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μια σειρά συναυλιών που ξεκινούν το απόγευμα και τελειώνουν γύρω στα μεσάνυχτα. Σ’ αυτές συμμετέχουν καταξιωμένοι και νεώτεροι καλλιτέχνες σε μια γκάμα που αγκαλιάζει από την λυρική τέχνη ως το ροκ, αποδεικνύοντας έτσι την διαρκή νεότητα της τέχνης του Μάνου.

Διαβάστε στο athinorama.gr  το αναλυτικό πρόγραμμα της 23ης Οκτωβρίου.