ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ 2.500 ΜΟΥΣΕΙΑ

Ο ιός COVID-19 έχει ακινητοποιήσει τον κόσμο, θέτοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε καραντίνα. Αν, όμως, αγαπάτε την τέχνη και είστε καθηλωμένοι στο σπίτι, υπάρχουν 11 εξαιρετικές επιλογές από 2.500 κορυφαία μουσεία και πινακοθήκες που προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις και online εκθέσεις στις σελίδες Arts & Culture της Google.

Η συλλογή της Google Arts & Culture περιλαμβάνει πολλά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου: Μεταξύ τους, η Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Tate και το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, το Μουσείο Βαν Γκογκ και το Rijksmuseum του Άμστερνταμ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMa) και το Μουσείο Γουίτνεϊ της Νέας Υόρκης. Στα περισσότερα, μπορείτε να περιηγηθείτε σε ολόκληρες εκθέσεις μέσω διαδικτύου. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνα που σας δίνουν τη δυνατότητα να “περπατήσετε” στις αίθουσες των μουσείων μέσω του Google Street View.

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, Νέα Υόρκη

Απολαύστε online εκθέσεις, όπως την “Μα μία Θύελλα Φυσάει από τον Παράδεισο: Σύγχρονη Τέχνη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής” (But a Storm Is Blowing From Paradise: Contemporary Art of the Middle East and North Africa”) και την “Τα Ελάχιστα Γνωστά Έργα από Γυαλί του Γιόζεφ Άλμπερς” (The Little-Known Glass Works of Josef Albers”) [εδώ] και περιηγηθείτε εικονικά στο κτίριο [εδώ].

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Περιηγηθείτε στη Μεγάλη Αυλή του μουσείου και ανακαλύψτε την αρχαία Στήλη της Ροζέτας [εδώ]. Πρόκειται για μία πέτρινη πλάκα από γρανιοδορίτη και είναι ένα από τα πιο διάσημα αρχαιολογικά ευρήματα. Η πλάκα φέρει μία εγχάρακτη επιγραφή σε δύο γλώσσες – Αρχαία Αιγυπτιακά και Ελληνικά.

Μουσείο Ορσέ, Παρίσι

Δείτε από κοντά τα περίφημα έργα του Μονέ, του Σεζάν, του Γκογκέν και εκατοντάδων άλλων Γάλλων ζωγράφων [εδώ].

Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ

Εδώ, θα βρείτε τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης του Βαν Γκογκ, με πάνω από 200 πίνακες, 500 ζωγραφιές και 750 προσωπικά γράμματα του μεγάλου ζωγράφου.

Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Κάντε έναν εικονικό περίπατο στις αίθουσες του μουσείου, και απολαύστε τα αριστουργήματα του Βερμέερ, του Ρέμπραντ και άλλων δημιουργών της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής [εδώ].

Μουσείο Περγάμου, Βερολίνο

Το μουσείο Περγάμου είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας. Μία εικονική επίσκεψη θα σας φέρει μπροστά στην Πύλη Ιστάρ της Βαβυλώνας και στον Βωμό της Περγάμου – ένα αριστούργημα των ελληνιστικών χρόνων που θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως το όγδοο θαύμα του κόσμου [εδώ].

Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης, Ουάσινγκτον

Εξερευνήστε την έκθεση Αμερικανικής μόδας από το 1740 έως το 1895 και μία συλλογή πινάκων ζωγραφικής του Βερμέερ [εδώ].

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Το Λούβρο δεν χρειάζεται τη Google για να δημιουργήσει online περιηγήσεις του μουσείου του. Προσφέρει από μόνο του εικονικές περιηγήσεις στους λάτρεις της τέχνης [εδώ].

Μουσείο J. Paul Getty, Λος Άντζελες

Ταξιδέψτε πίσω στον 8° αιώνα με μία συλλογή Ευρωπαϊκών πινάκων ζωγραφικής, γλυπτών και χειρόγραφων, διακοσμητικές τέχνες και φωτογραφίες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική [εδώ].

Πινακοθήκη Ουφίτσι, Φλωρεντία

Μία εικονική επίσκεψη σε αυτήν την εκπληκτική ιταλική πινακοθήκη θα σας ανταμείψει [εδώ].

Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης (ICALA), Λος Άντζελες

Ο καλλιτέχνης Νέιλαντ Μπλέικ δημοσίευσε μέσω των social media ένα βίντεο, στο οποίο ξεναγεί τους χρήστες στην επετειακή έκθεση για τα 30 χρόνια τέχνης του (No Wrong Holes: Thirty Years of Nayland Blake) στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες.

Πηγή: globalist.gr