ΕΛΛΗΝΙΚΟ: «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ COMMERCIAL HUB

Τα «αποκαλυπτήρια» των σχεδίων του Commercial Hub του Ελληνικού, ενός εμπορικού, ψυχαγωγικού και επιχειρηματικού κόμβου, που θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, έκανε η Lamda Development.

Στο Commercial Hub θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, καθώς και χώροι γραφείων. Δίπλα ακριβώς, θα αναπτυχθεί ένας εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα.

«Στη Lamda Development έχουμε δημιουργήσει τα πιο επιτυχημένα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα στην Ελλάδα. Σήμερα, στον τομέα αυτό, κάνουμε το πιο φιλόδοξο βήμα από ποτέ. Το Commercial Hub του Ελληνικού είναι ένας προορισμός του μέλλοντος, που σε λίγα χρόνια θα αποτελεί τον πιο σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κόμβο της χώρας» ανέφερε κατά την παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, προσθέτοντας πως το συγκρότημα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας και για τους ένα εκατομμύριο τουρίστες που θα επισκέπτονται το Ελληνικό κάθε χρόνο.

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του έργου η Chief Development Officer της Lamda Development, Μελίνα Παΐζη ανέφερε πως το Commercial Hub «θα ξεχωρίζει για τον υψηλής αισθητικής, υβριδικό σχεδιασμό του, που συνδυάζει τους κλειστούς με τους ανοιχτούς χώρους, καθώς και για την τεχνολογική του πρωτοπορία. Παράλληλα θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, που αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και  έξυπνες λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το  περιβαλλοντικό αποτύπωμα του συγκροτήματος».

Τον σχεδιασμό του Commercial Hub του Ελληνικού ανέλαβε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, με έδρα το  Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπογράφει σημαντικά έργα σε όλο τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την παρουσίαση, με την κατασκευή του την ερχόμενη πενταετία, το εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, επιφάνειας 130.000 τ.μ., θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Θα φιλοξενεί καταστήματα νέας γενιάς από τα δημοφιλή ελληνικά και διεθνή brands. Θα προσφέρει, επίσης, προτάσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και ευεξίας, με εκθέσεις, συναυλίες, γυμναστήρια, gaming corners, κινηματογράφους, χώρους παιδικής αναψυχής, κ.ά., που θα λειτουργούν και μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Επίσης, στο εμπορικό πάρκο 30.000 τ.μ. που θα αναπτυχθεί στο Commercial Hub, σε συνεργασία με τον Όμιλο Fourlis, οι επισκέπτες θα βρουν καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, διεθνών brands με προϊόντα και εξοπλισμό για το σπίτι, την άθληση, κ.ά.

Επιχειρηματικός κόμβος

Το Commercial Hub του Ελληνικού θα φιλοξενεί, επίσης, σύγχρονους χώρους γραφείων 27.500 τ.μ., που θα στεγάσουν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Στον ίδιο χώρο, θα αναπτυχθεί ένας υπερσύγχρονος πύργος μικτής χρήσης, ύψους 150 μ., όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, στο Επιχειρηματικό Κέντρο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ελληνικό, θα χτυπά τα επόμενα χρόνια η εμπορική και επιχειρηματική ζωή της χώρας, με σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και όλο το λεκανοπέδιο.

Πηγή: naftemporiki.gr