ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ: ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ υπάρχει από τη δεκαετία του ’30 και έχει μέχρι και σήμερα μεγάλη απήχηση. Το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα βασίζεται στη θεωρία ότι το γκρέιπφρουτ έχει ευεργετικά συστατικά και όταν συνδυαστεί  με πρωτεΐνη ενεργοποιεί τη καύση του λίπους και οδηγεί σε απώλεια κιλών.

Το πρόγραμμα ακολουθείται για 7 με 21 ημέρες και καταναλώνεται μισό γκρέιπφρουτ στο πρωινό, μεσημεριανό και στο βραδινό γεύμα. Παρόλο που η συγκεκριμένη δίαιτα προκαλεί γρήγορη μείωση του σωματικού βάρους, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν πως αυτό το γεγονός οφείλεται στην κατανάλωση του γκρέιπφρουτ.

Οι οδηγίες της δίαιτας του γκρέιπφρουτ είναι οι εξής:

Το γκρέιπφρουτ είναι σημαντικό στη διατροφή γιατί ενεργοποιεί τη διαδικασία της καύσης του λίπους.

Μείωση της καφεΐνης σε ένα φλιτζάνι ανά γεύμα.

Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφής ανάμεσα στα γεύματα.

Η δίαιτα αποκλείει την κατανάλωση ζάχαρης και αμύλου γιατί υποστηρίζει ότι αποθηκεύονται στο σώμα με τη μορφή λίπους. Δεν αποκλείει το λίπος, αφού θεωρείται ότι το λίπος δεν σχηματίζει λίπος.

Επιτρέπεται το τηγάνισμα σε βούτυρο και η προσθήκη του στα λαχανικά.

Απαγορεύονται τα γλυκά, τα άσπρα λαχανικά, οι γλυκοπατάτες και το ψωμί.

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ υπόσχεται μείωση του σωματικού βάρους κατά 5 κιλά σε 12 ημέρες. Σίγουρα το γκρέιπφρουτ είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο και έχει υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C και φυτικών ινών. Όμως δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι έχει την ιδιότητα να καίει το λίπος. Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ένα υποθερμιδικό διατροφικό πλάνο στο οποίο έχει προστεθεί η κατανάλωση του γκρέιπφρουτ. Όσοι ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα χαμηλό σε θερμίδες θα χάσουν βάρος, είτε τρώνε είτε δεν τρώνε γκρέιπφρουτ.

Οι φυτικές ίνες και ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης που έχει το γκρέιπφρουτ  ίσως βοηθήσουν στην αύξηση του αισθήματος του κορεσμού και συνεπώς στη λιγότερη κατανάλωση τροφής. Ωστόσο η απώλεια κιλών στη συγκεκριμένη δίαιτα οφείλεται κυρίως στην απώλεια υγρών και στη μειωμένη ενεργειακή πρόσληψη. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείται αυτή η δίαιτα για μόνιμη απώλεια βάρους.

Πηγή: jenny.gr

9
9