ΒΑΣΩ ΜΗΤΡΟΜΑΡΑ: «ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»

Δυναμισμό, ποιότητα, ενημέρωση και αισθητική, είναι στοιχεία, που συνθέτουν την προσωπικότητα της Βάσως Μητρομάρα. Λατρεύει τη δημοσιογραφία, ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις, μεταφέροντας την είδηση στον τηλεθεατή, αυτούσια και αντικειμενικά. Η παρουσία της, έχει σχολιαστεί θετικά και όχι άδικα.

 

Πως προέκυψε η δημοσιογραφία;

Δεν προέκυψε, από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μιμείται τηλεπαρουσιαστές και παρουσιαστές ειδήσεων. Οπότε είναι μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη.

 

Ποια είναι η γνώμη σου για τις τηλεοπτικές άδειες;

Είναι αρκετά περίπλοκο θέμα αλλά πιστεύω πως η αγορά θα έπρεπε να αυτορυθμίζεται χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις, με την προϋπόθεση πως το κράτος λειτουργεί προστατευτικά στους εργαζόμενους όλων των επιχειρήσεων είτε είναι κανάλια είτε όχι.

 

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί στην τηλεόραση και τι λατρεύεις αντίστοιχα να παρακολουθείς;

Λατρεύω να παρακολουθώ συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων και ντοκιμαντέρ ειδικά με την άγρια φύση. Με ενοχλεί το ανούσιο κουτσομπολιό και η κατασκευή ”φτιαχτών” ειδήσεων.

 

Έχεις πρότυπα στη ζωή σου; Στην καριέρα σου; Και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Θεωρώ πως κάθε άνθρωπος είναι μία μοναδική προσωπικότητα – οντότητα και γενικά δεν έχω είδωλα. Όμως πρότυπο μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας για μένα υπήρξαν και είναι ακόμα φυσικά η αξεπέραστη Έλλη Στάη και η δαιμόνια Τατιάνα Στεφανίδου.

 

Ποιο περιστατικό από την επαγγελματική σου σταδιοδρομία θυμάσαι και γιατί;

Το βάπτισμα του πυρός! Την πρώτη φορά που βγήκα ζωντανά στην τηλεόραση αν και δεν φάνηκε,  το στομάχι μου είχε γίνει κόμπος! Όμως ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά. Αλλά είναι η στιγμή που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ.

7
7