Για μένα προσωπικά είναι η πρώτη φορά που η εισαγωγή σε ένα εστιατόριο υψηλού επιπέδου, είναι τόσο δύσκολη. Όταν στο τιμόνι βρίσκεται, ένας από τους κορυφαίους chef, τότε η επιτυχία είναι αναμενόμενη. Αριστοκρατική ποιότητα, στυλ, ευρηματικότητα και άριστη εικόνα των πιάτων, συνθέτουν, ένα μενού υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών.

Το κίνητρο για δημιουργία υπάρχει. Τα υπόλοιπα ακολουθούν τους κανόνες.

Το μενού του εστιατορίου Αμβροσία αποπνέει ένα υψηλό επίπεδο κουζίνας που δημιουργείται από τον Executive Chef  Απόστολος Αλτάνης και την ομάδα του. Έχει σημαντική θέση στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης και είναι ο ιδανικός τόπος συνάντησης για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τις συναντήσεις τους.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν παραδοσιακές γεύσεις οι οποίες σε συνδυασμό με τη μοντέρνα κουζίνα δημιουργούν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη!

Ξεκινήσαμε με το πράσινο τζατζίκι με λαυράκι ταρτάρ, μαύρο σκόρδο & κρέμα αγγουριού. Συνεχίσαμε με το φαγκρί με πουρέ αρακά, σπαράγγια & κρέμα από τσαλαφούτι. Το αρνάκι φρικασέ με σος αυγολέμονο & λάδι πάπρικας αλλά και το χταπόδι με κρέμα φασολάδας & καραμελωμένο κρεμμύδι, ήταν εξαιρετικά. Στο ίδιο μήκος κύματος, «κινήθηκε» και η μανέστρα αστακού & λουκάνικο πάπρικας, γρβιέρα τρούφας & πιπεριά τσούσκα. Ο επίλογος της βραδιάς, γράφτηκε με το λεμόνι, με γιούζου, άνθη λεμονιάς & μαστίχα Χίου.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στον pastry chef Αλέξανδρο Αλεξίου. Η wine list, περιέχει τις καλύτερες ετικέτες κρασιών. Το service, είναι αυστηρά επαγγελματικό, γεγονός που καλύπτει στο maximum όλες τις απαιτήσεις των πελατών. Απολαύσαμε ένα τέλειο δείπνο, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, με τις κατάλληλες μουσικές επιλογές.

INFO:

Θεσσαλονίκη – Αεροδρόμιο

13ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Περαίας

Hyatt Regency Thessaloniki/ Εστιατόριο Ambrosia

Τηλέφωνο : 2310/401234, 2310/401295

 

10
10