Ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες, αυστηρότητα στην διακόσμηση, διακριτικός φωτισμός, είναι τα στοιχεία που σε κάνουν να το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή. Το νεοκλασσικό στο Παγκράτι, μαζεύει τον καλύτερο κόσμο της Αθήνας και όχι μόνο. O Δημήτρης Ζύμπας και ο Νίκος Βόργιας, συνθέτουν, ένα μενού αξιώσεων, χωρίς υπερβολές και φανφάρες, με το maitre Τάσο Υφαντίδη, να κερδίζει τις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ανάμεσα στην πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι και το Καλλιμάρμαρο, σε ένα νεοκλασικό επί της οδού Ηρώνδα, δύο νεαροί και ταλαντούχοι chef συναντιούνται. Επιχειρούν να αναδείξουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, απελευθερωμένοι από την ιδεολογία που επικρατεί γύρω από τη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας. Έχοντας συλλέξει μαγειρικές εμπειρίες από τις καλύτερες κουζίνες του εσωτερικού και του εξωτερικού και έπειτα από τρία χρόνια κοινής πορείας, θέτουν έναν νέο και μοναδικό στόχο, να υλοποιήσουν την ιδέα του Άλφicon.

Το Άλφicon, όνομα εμπνευσμένο από το κριθάρι(άλφι) και τις εικόνες(icon) που θα κοσμούν τους χώρους του εστιατορίου, εστιάζει στον συνδυασμό φαγητού και ποτού. Σε συνεργασία με μικρούς τοπικούς παραγωγούς, ανά την Ελλάδα, στοχεύει στην ανάδειξη των αγνών ελληνικών γεύσεων και στην παρουσίαση φυσικών ελληνικών κρασιών. Μερικά από τα πιάτα που επιλέγουν οι chef, για να μας συστηθούν, είναι η κροκέτα κεχρί με χειροποίητο αλλαντικό και μαρμελάδα τομάτας, αστακός με καρπούζι σε αρμπαρόριζα, χιόνι φέτας και ταραμά και τέλος μοσχαρίσιο μάγουλο με πατατα, πεπόνι και σάλτσα μεταξά σύκο. Τα Vino di Sasso(Σκλάβος) , Le rose (Γράμψα) και Angel’s heart negoska (Τάτσης) είναι μερικά από τα κρασιά που αξίζει να συνοδεύσει κάποιος το γεύμα του στο Άλφicon.

Είναι από τα εστιατόρια που σου δημιουργούν προσδοκίες και θέλεις να το επισκεφτείς ξανά. Η φιλοξενία, ήταν άριστη και οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε σε όλα τα επίπεδα ήταν εξίσου το ίδιο.

INFO:

Ηρώνδα 8, Παγκράτι

216 9005059

www.facebook.com/alficonathens

7
7