ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Our Rating

8

Οι μέρες που περνάμε κλεισμένες στο σπίτι μοιάζουν με εκείνες του στρατιώτη πριν απολυθεί. Ο όγκος δουλειάς αυξάνεται, η διασκέδαση περιορίζεται κι οι δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν εντός σπιτιού όλο και λιγοστεύουν.

Σε αυτό το σημείο, η βιομηχανία της μόδας μάς απλώνει το χέρι. Μετά τα online μαθήματα μόδας από τον Jacquemus και τα εκατοντάδες live γνωστών σχεδιαστών ανά χώρα, έρχονται κάποιοι οίκοι για να μας κρατήσουν συντροφιά, οξύνοντας τη δημιουργικότητά μας και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μας.

Οι οίκοι Jacquemus, Bottega Venetta και Ganni είναι κάποιοι από αυτούς και εσύ δεν έχεις παρά να τους εμπιστευτείς και να τους ακολουθήσεις στα κρυφά δημιουργικά μονοπάτια.

1. Διασκέδασε μαζί με τον Jacquemus

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος σχεδιαστής ξεκίνησε #jacquemusathome στο Instagram. Μέσω αυτoύ του hashtag, ο Simon Porte Jacquemus ενθαρρύνει την κοινότητά του – και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν – να δημιουργήσουν ένα πρόσωπο από στοιχεία που έχουν ήδη στο σπίτι. Ένα μαργαριταρένιο κολιέ γίνεται ένα λαμπερό χαμόγελο, τα αυγά γίνονται λαχταριστά μάτια και γιατί να μην χρησιμοποιήσεις ένα μαντήλι για να δημιουργήσεις messy hair; Νομίσματα, ρούχα, αντικείμενα, φρούτα και λαχανικά, όλα είναι καλοδεχούμενα… Το αποτέλεσμα είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τα γούστα σου και τα πράγματα που έχεις σπίτι.

 

 

View this post on Instagram

 

Sunday’s plan: brunch at home and counting on how many toilet paper I have left. Sunday Funday! #jacquemusathome

A post shared by Vega Alfirina (@vegatorium) on

2. Ο διαγωνισμός με τον οίκο Ganni

Είναι το αγαπημένο brand των influencers σε όλο τον κόσμο. Η Ganni, η δανέζικη μάρκα, που δημιούργησε το 2009 το ζευγάρι Ditte και Nicolaj Reffstrup, δημιούργησε ένα δημιουργικό διαγωνισμό, δίνοντας την τέλεια αφορμή να αγαπήσεις το σπίτι σου. Εσύ απλά πρέπει να στείλεις 2 πρωτότυπες φωτογραφίες ή μία δημιουργία σου που σχετίζονται με το θέμα “Σπίτι είναι όπου βρίσκεται η καρδιά”. Πορτραίτο, νεκρή φύση, εικονογράφηση, κολάζ … είναι δική σου επιλογή να δείξεις τη φαντασία σου, μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, το μεσημέρι.

Όσοι κερδίσουν θα τοποθετηθούν τα έργα τους στο αναδυόμενο παράθυρο της Ganni, που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη από τον Αύγουστο του 2020. Μεταξύ των έργων που θα επιλεχθούν – από μία επιτροπή, με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό δημιουργό της μάρκας Ditte Reffstrup –  οι νικητές θα κερδίσουν ένα κουπόνι ύψους € 1.500 και μια δωροκάρτα αξίας € 500.

3. Καλώς ήλθες στον οίκο Bottega Veneta

Η Bottega Veneta, το επιτυχημένο ιταλικό brand  έχει ξεκινήσει την Bottega Residency, μια πλατφόρμα που αποσκοπεί στη διανομή θετικής ενέργειας και δημιουργικότητας σε όσους είναι σε καραντίνα. Σε αυτή την ψηφιακή κατοικία, κάθε εβδομάδα, ένας φίλος του οίκου θα μας κάνει να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας και τις εμπνεύσεις, που μπορούμε να αποκτήσουμε από ένα συγγραφέα του μέχρι ένα αγαπημένο σκηνοθέτη.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα  έχουν προγραμματιστεί live καλλιτεχνών την Παρασκευή, συνταγές μαγειρικής που παρουσιάζονται από εκλεκτούς γαστρονόμους το Σάββατο και η εβδομάδα τελειώνει με την “ιερή” ταινία της Κυριακής το βράδυ που θα μας κάνει να θυμηθούμε την παιδική μας ηλικία. “Η Bottega Residency ενσαρκώνει μια νέα προσέγγιση στην πολυτέλεια και προσφέρει μια μορφή χαρούμενης απόδρασης και αντικατοπτρίζει την αληθινή έννοια του bottega, που σημαίνει” εργαστήριο “στα ιταλικά, ένα εργαστήριο δημιουργικότητας”, λέει το δελτίο τύπου.

Ο Daniel Lee, αναγνωρισμένος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου, δήλωσε: “Η Bottega Veneta ενσαρκώνει τη δημιουργικότητα και τη δύναμη. Σε αυτή την ιδιαίτερα δοκιμαστική περίοδο, θεωρούμε ότι είναι ευθύνη μας να προωθήσουμε αυτές τις αξίες και να μεταδώσουμε χαρά και ελπίδα. ”

Με όλες αυτές τις δράσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς, όσο μένεις στο σπίτι σου!

Πηγή: marieclaire.gr