ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ: «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ

Οι κορυφαίοι ερμηνευτές κάθε γενιάς έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αναγνωρίζονται με το μικρό τους όνομα. Έλεγες Στέλιος τη δεκαετία του ’60, έλεγες Στράτος το ’70 και δεν υπήρχε περίπτωση να τους μπερδέψει κανείς με άλλους πέρα από τον Καζαντζίδη και τον Διονυσίου. Κι όπως δεν υπήρχε άλλος Γιάννης από τον Πάριο το ’80 ή άλλος Νότης από τον Σφακιανάκη το ’90, έτσι και σήμερα όταν λες Αντώνης, το Ρέμος εξυπακούεται τόσο όσο και το Βανδή, που δεν χρειάζεται να αναφερθεί μετά το Δέσποινα. Αναμενόμενο, λοιπόν, όταν δύο τέτοια ονόματα μπαίνουν μαζί, ο κόσμος για ένα τσακ να στέκει ακίνητος.

Με έναν τίτλο επιβλητικό όσο και τα όσα υπονοεί, η «Μεγάλη συνάντηση» του Αντώνη Ρέμου και της Δέσποινας Βανδή στο «Αθηνών Αρένα», είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ραντεβού της φετινής σεζόν. Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, με καριέρες που αν τις βάλεις δίπλα δεν σου φτάνει μία ημέρα για να απαριθμήσεις τις επιτυχίες τους, ύστερα από χρόνια εξ αποστάσεως φλερτ και δίχως να έχουν συναντηθεί ποτέ σε αθηναϊκή πίστα, παρά τις δυόμισι δεκαετίες που έχουν παρεμβληθεί από όταν ξεπετιούνταν σχεδόν παράλληλα στα μαγαζιά του φυτωρίου που λέγεται Θεσσαλονίκη, θα συμπληρώσουν επιτέλους το κενό. Και μάλιστα σε έναν από τους τεχνικά αρτιότερους χώρους της Αθήνας, νυχτερινής και μη. Δεν το λες και λίγο πράγμα…

Μια τόσο σημαντική συνάντηση επί σκηνής δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από μια αντίστοιχα μεγαλόπνοη διαχείριση του χώρου μέσα στον οποίο θα κινούνται οι δύο πρωταγωνιστές. «Θα είναι μια παράσταση πλήρης θεάματος», λέει στο «α» ο production designer του προγράμματος Γιώργος Λύρας, ικανή εγγύηση για το οποίο είναι και η υπογραφή του πάντα τολμηρού Απόλλωνα Παπαθεοχάρη στην καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής.

«Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη σκηνογραφία, τα χορευτικά του σόου θα είναι απολαυστικά –οκτώ χορευτές θα εμφανίζονται στη σκηνή– και το πρόγραμμα θα έχει μια ολοκληρωμένη αφήγηση, με εναλλαγές σκηνικών, κλιμάκωση και κορύφωση», συνεχίζει ο Γ. Λύρας. «Όχι βέβαια με τους διογκωμένους όρους των ’90s, όταν βλέπαμε ολόκληρες πολιτείες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σε κάθε τραγούδι, αλλά με έναν τρόπο σύγχρονο και κομψό. Θα είναι σαν μια μεγάλη συναυλία κλειστού χώρου».

Όσο για τα ντουέτα, το εύρος και το ύφος των οποίων πλανιόντουσαν ως ερωτήματα ανήσυχα πάνω από την αναμονή για την έναρξη της παράστασης, νιώστε βέβαιοι ότι θα είναι άκρως χορταστικά. Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή θα μοιραστούν για αρκετά μεγάλο κομμάτι του σόου τη σκηνή, όχι μόνο τραγουδώντας μαζί μερικά από τα πιο εμβληματικά ερωτικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ για φωνητικά ζεύγη, αλλά συνομιλώντας και μέσα από χαρακτηριστικές τους επιτυχίες και κλασικά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας, σε ένα κομμάτι του προγράμματος που θα υπογραμμίσει όχι μόνο το εύρος των δύο τραγουδιστών αλλά και τον cool αυτοσαρκασμό που τους έχει αναδείξει ως δύο από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίας των τελευταίων ετών. Ραντεβού, λοιπόν, στη «Μεγάλη συνάντηση».

Πηγή: athinorama.gr