SOMNIO: ΕΝΑ PROJECT ΚΟΣΤΟΥΣ 600 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ σε όλο τον κόσμο με υπερπολυτελή διαμερίσματα στους χώρους του.

Το όνομά του είναι Somnio (σσ. σημαίνει ονειρεύομαι στα λατινικά), κατασκευάζεται αυτή την εποχή στη Νορβηγία, θα έχει μήκος 222 μέτρα και θα ζυγίζει 33,5 χιλιάδες τόνους. Αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι το 2024.

Στο γιοτ θα υπάρχουν 39 πολυτελή διαμερίσματα. Η τιμή τους ξεκινά από 11 εκατομμύρια δολάρια. Η έκταση των διαμερισμάτων ποικίλλει: ξεκινά από 150 τετραγωνικά μέτρα και φτάνει έως τα 650 τετραγωνικά μέτρα. Όλα έχουν ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα και σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις «μπορούν να διαμορφωθούν με βάση τις επιθυμίες των αγοραστών».

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, βλέπουμε τεράστια κρεβάτια σε σχήμα οστράκου, μεγάλα σαλόνια με θέα στον ωκεανό και καθρέφτες στο μέγεθος ενός ολόκληρου τοίχου.

Πλωτή πολυτέλεια

«Το Somnio θα είναι το πρώτο σούπερ-γιοτ το οποίο θα λειτουργεί σαν συγκρότημα κατοικιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής του Erik Bredhe. «Σχεδιάστηκε με τα πιο υψηλά standards. Οι ιδιοκτήτες θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία στη θάλασσα γεμάτη από πολύ προσεκτικά επιλεγμένες υπηρεσίες».

Όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν ένα διαμέρισμα στην «πιο αποκλειστική διεύθυνση του κόσμου», όπως λέει η κατασκευάστρια εταιρεία, θα έχουν στη διάθεση τους αρχιτεκτονική και σχεδιαστική ομάδα που θα τους βοηθήσει να πάρουν αποφάσεις σε θέματα όπως η διαρρύθμιση των δωματίων, η επίπλωση, ο φωτισμός και η διακόσμηση. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα έχουν την ευκαιρία να αναθέσουν το δικό τους ατομικό σχέδιο είτε στη Winch Design με έδρα το Λονδίνο, είτε στην Tillberg Design ή την Luttenberger Design από τη Σουηδία.

«Τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά και η διαρρύθμιση θα διαμορφωθούν από την επιλογή του ιδιοκτήτη, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπική κουζίνα, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, εσωτερικούς/εξωτερικούς χώρους τραπεζαρίας και ξεχωριστούς χώρους γκαρνταρόμπας κι ένα πολύ μεγάλο καθιστικό με θέα 270 μοιρών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. H ταυτότητα των αγοραστών των διαμερισμάτων θα κρατηθεί μυστική. Όλοι οι αγοραστές θα έχουν τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού για τις εν πλω ανάγκες τους και όχι μόνο.

Φιλικό στο περιβάλλον

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, έχει δοθεί απόλυτη προτεραιότητα να είναι φιλικό στο περιβάλλον. Θα έχει τον πιο σύγχρονο «καθαρό κινητήρα» ενώ κατασκευάζεται από υλικά που «θα δημιουργήσουν περιβαλλοντικούς εσωτερικούς χώρους με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα».

Όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους αυτοί περιλαμβάνουν ένα κελάρι κρασιού, ένα σπα, σινεμά, εστιατόρια, μέχρι και beach club.

Οι κάτοικοι θα χρεώνονται ένα ποσό σε ετήσια βάση ώστε να καλύπτονται τα έξοδα για τη συντήρηση, τις επισκευές, τα καύσιμα και το φαγητό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του όλου project που μίλησε στο CNN Travel «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την μέρα που ανακοινώθηκε το project με κάποια διαμερίσματα να έχουν πωληθεί ήδη».

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο γιοτ με κατοικίες στον κόσμο είναι το The World μήκους 195 μέτρων το οποίο στους χώρους του έχει διαμερίσματα και στούντιο.

Επισκεφθείτε: somniosuperyachts.com

Πηγή: travel.gr