ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ RESTART GREECE ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ (9/7)

Το ReStart Greece είναι μια προσπάθεια δημιουργικών και αισιόδοξων
ανθρώπων που θέλουν να συμβάλουν τόσο στον διάλογο όσο και στην πραγματική προσπάθεια της αναδημιουργίας, της αναγέννησης αλλά ταυτόχρονα και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα.

Πιστεύουν βαθύτατα στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και στην ιδέα της ενωμένη Ευρώπης. Πιστεύουν σε μια Ισχυρή Ελλάδα σε μια Ανθρώπινη Ευρώπη.

Πιστεύουν πως για να γίνουμε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος φιλικό προς τον πολίτη χρειάζεται μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική η οποία θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την πενταπλή κρίση που βιώνουμε:

Κρίση οικονομική-χρηματοπιστωτική,ηθική κοινωνική, πολιτισμική, και πολιτική. Διαφορετικές πτυχές της ίδια όμως κρίσης.

Πιστεύουν ότι το νέο πρότυπο ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί συμπεριλαμβάνοντας τα εξής στοιχεία:

  1. Την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού μας, με το θα πρέπει να συνεχίσουμε να εγγυόμαστε κοινωνικά αγαθά και, συνεπώς, ισότητα ευκαιριών.
  2. Οι θεσμοί μας πρέπει να γίνουν πιο ανοικτοί και φιλικοί, στοχεύοντας στην εκπροσώπηση της κοινωνίας ως σύνολο και όχι κλειστών ομάδων συμφερόντων.
  3. Στην καρδιά του νέου οικονομικού προτύπου πρέπει να παραμείνουν αλώβητες οι αξίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου. Μόνον έτσι θα εξασφαλίσουμε έξυπνη ανάπτυξη με βιώσιμα αποτελέσματα, χωρίς να υποχωρήσουμε όμως και από τις διεκδικήσεις μας υπέρ της κοινωνικής συνοχής.Πρέπει να κινηθούμε πράγματι προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με βάση ένα ανώτερο και όχι ένα κατώτερο παρανομαστή.

4.Χρειάζεται ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών(50-50) σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και σε όλου τους τομείς της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής,όμως όχι μόνον ως δείγμα δικαιοσύνης ανάμεσα στα φύλα, αλλά ως ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η απουσία των γυναικών από βασικές στρατηγικές των σύγχρονων κοινωνιών, όπως η στρατηγική ανάπτυξης, είναι εις βάρος της επιβίωσής μας.

Απευθύνονται σε όλους τους πολίτες που συμμετέχουν, αντιδρούν, προτείνουν, δημιουργούν και δρούν.
Απευθύνονται στη νέα γενιά που αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Απευθύνονται σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, σε όσες και όσους επιθυμούν να συμβάλουν και να δράσουν στην εξέλιξη μιας σύγχρονης, δημιουργικής και ευημερούσας Ελλάδας.

Απευθύνονται σε όσες και όσους αγαπούν την Ελλάδα και πιστεύουν στις δυνατότητές της, στους εντός Ελλάδας, στους Απόδημους Έλληνες, στους αλλοδαπούς Φιλέλληνες.

Σήμερα, στις 7:00μμ, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4, Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Restart Greece- Δικτύου Διαλόγου, για μια Σύγχρονη Ελλάδα με θέμα «Επιχειρείν εν μέσω Κρίσης».

Ομιλήτριες/τες:

Κατερίνα Πιπιλή, Αρχιτέκτονας,Συνιδρύτρια εταιρείας Evomat

Δημήτριος Ιατρίδης, Δικηγόρος, Οικονομολόγος, πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών

Μαρία Ζαρωτιάδου, Politics Strategic Marketing Analyst και Business Coach

Παρουσίαση/Συντονισμός: Κατερίνα Μαχαιρά, Restart Greece