ΒΡΑΒΕΙΟ «GREEN AWARD» ΓΙΑ ΤΗ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ» ΣΤΗΝ CAPITAL PRODUCT PARTNERS

Με το βραβείο «Green Award» στην κατηγορία «Βιώσιμη Nαυτιλία» τιμήθηκε η Capital Product Partners (Nasdaq: CPLP), συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλαίσιο του “THE THESSALONIKI METROPOLITAN SUMMIT” του Economist, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη.

Το βραβείο παράλαβε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει την δυναμική παρουσία της ελληνικής πλοιοκτησίας στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου ώστε να εξασφαλίσει υψηλότερη ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό της, πιο ανταγωνιστική και πράσινη ενέργεια και να καθιερωθεί σαν ενεργειακός κόμβος στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Ευρώπης.

Ο ναυτιλιακός όμιλος συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη διαχειρίζεται ένα στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Επισημαίνεται ότι η Capital Product Partners L.P. ( CPLP ), είναι μια διεθνής, ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του Nasdaq από το 2007, που ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, εμπορευματοκιβωτίων και χύδην ξηρού φορτίου. Η CPLP ελέγχει ένα στόλο 18 πλοίων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ο οποίος περιλαμβάνει τρία πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) συνολικής μεταφορικής ικανότητας 525.000 κυβικών μέτρων, 14 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική μεταφορική ικανότητα 95.000 TEU και ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου τύπου Capesize. Οι πελάτες της CPLP είναι οι μεγαλύτερες ενεργειακές και ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου όπως την BP, Cheniere, MSC, Hapag Llody κ.α. Ο μεγαλύτερος μέτοχος και ιδρυτής της Capital Product Partners L.P., η Capital Maritime & Trading Corp., διαθέτει συμφέροντα σε ένα στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Με την πρόσφατη εξαγορά 3 πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, η CPLP πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της.

Με την πρόσφατη εξαγορά 3 πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, η CPLP, πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της για την ενεργή μετάβαση στη ναυτιλία μηδενικού άνθρακα.

Παράλληλα η εταιρεία βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνικής έρευνας και των κανονιστικών εξελίξεων και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με πρωτοβουλίες στην Πράσινη Τεχνολογία και τα εναλλακτικά καύσιμα όπως η αμμωνία.

Μολονότι η ναυτιλία είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος μεταφοράς, η CPLP έχει θέσει ως προτεραιότητα της την βιώσιμη ανάπτυξη υιοθετώντας πλήρως τα κριτήρια ESG – Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance) και συμμορφώνεται με όλους τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CPLP κ. Γεράσιμος Καλογηράτος παρέλαβε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, το Βραβείο «Green Award» για τη «Βιώσιμη Nαυτιλία».

Πηγή: ot.gr