ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ»

Our Rating

9

Συναντηθήκαμε στο Χαλάνδρι. Η Βίκυ είναι από τις γυναίκες που σε κερδίζουν με το καλησπέρα! Χαρισματική ηθοποιός, γοητευτική και φοβερά οξυδερκής, με μια έμφυτη απλότητα, η Βίκυ ξέρει να επιβάλλεται. Την πρώτη φορά την είδα, στην τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Δυο μέρες μόνο» και με εντυπωσίασε με το υποκριτικό της ταλέντο και την σταθερότητα της. Τώρα με κέρδισε με τον χαρακτήρα της.

1) Πως προέκυψε η ενασχόληση με το θέατρο;

Στο δεύτερο έτος της σχολής μου αποφάσισα, ότι θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο. Να είμαι πάνω στην σκηνή και να δημιουργώ μέσα από τους ρόλους. Και ο κινηματογράφος μου αρέσει εξίσου. Έτσι ξεκίνησα. Πρόκειται για έρωτα αφού το θέατρο, με απελευθέρωσε, με έκανε να αποδεχτώ τον εαυτό μου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κανένας από την οικογένεια μου δεν είχε καλλιτεχνικές ρίζες.

318090626

2) Θα προτιμούσες μια ταινία να κόψει χιλιάδες εισιτήρια, η να πάρει ένα κρατικό βραβείο;

Τέχνη κάνουμε για τον κόσμο! Και τα δυο θα μου άρεσαν, δεν στο κρύβω. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι, να το καταλάβει. Είτε σκηνοθέτης είμαι, είτε ηθοποιός, γλύπτης η ζωγράφος, θέλω να αναγνωρίζεται αυτό που κάνω. Να παρακολουθήσει την συγκεκριμένη ταινία ο θεατής, και να πάρει αυτό που θέλει πραγματικά. Το να κόψει μια ταινία χιλιάδες εισιτήρια είναι κάπως πεζό. Το να συνδυάζει όμως ποιότητα και βράβευση, για μένα είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

3) Που σε βρίσκουμε τώρα και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μόλις τελείωσα την παράσταση στο ΚΘΒΕ  «Σερσέ λα φαμ» της Σοφίας Σπυράτου. Τώρα ξεκινάω πρόβες, για άλλη παράσταση, πάλι της Σοφίας Σπυράτου με τίτλο «Αρχαίο αίμα». Πρόκειται για κάποιους μονολόγους βασισμένοι σε γυναίκες, από αρχαίες τραγωδίες. Ο Σταύρος Ξαρχάκος «υπογράφει» την μουσική, συμμετέχουν επίσης η Μάνια Παπαδόπουλου και η Λήδα Πρωτοψάλτη.

4) Θα σε ενδιέφερε μια καριέρα εκτός συνόρων;

Το να φύγω οριστικά από την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύσκολο. Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Αυστραλία και όλο αυτό το έχω βιώσει. Επιλεκτικά ναι, θα μπορούσα να δουλέψω, αρκεί η αντίστοιχη πρόταση που θα μου κάνουν να με καλύπτει.

papadopoulou

5) Τι σου αρέσει να απολαμβάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσει να παρακολουθώ ταινίες και θέατρο! Να συναντιέμαι με φίλους, να μαγειρεύουμε και να σχολιάζουμε τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Λατρεύω το νησί μου την Πάτμο και μου αρέσει να το επισκέπτομαι.

6) Ποια είναι η μεγάλη σου αδυναμία;

Tα ταξίδια. Να έχω μαζί μου το σκυλί, την παρέα μου και να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, νέους πολιτισμούς. Πιστεύω ότι είναι το βασικότερο.