ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΝΕΟ AUDI A8

Όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής μάρκας, Ρούπερτ Στάντλερ (δεξιά στη φωτογραφία, μαζί με τον Πρόεδρο του Ομίλου Volkswagen, Ματίας Μίλερ) το επόμενο A8 θα μας συστηθεί μέσα στο 2017. Σε παλαιότερο άρθρο στο protothema.gr, ανέφερε αυτή ακριβώς την καθυστέρηση στο λανσάρισμά του, κατά ένα δηλαδή χρόνο αφού αρχικά το περιμέναμε μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Μάλιστα, η ναυαρχίδα της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ αναμένεται να ανοίξει και το δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση σε μοντέλα παραγωγής καθώς θα μπορεί στην αντίστοιχη έκδοση του, να κινείται αυτόνομα με ταχύτητες έως 60 km/h. Και η εξέλιξη αυτής ακριβώς της τεχνολογίας είναι που έφερε την καθυστέρηση.

Το πλήρως αυτόνομο μοντέλο δεν θα το δούμε πριν το 2025 – τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του Stadler. Όσο για την εμφάνιση του νέου A8, υπεύθυνος για αυτή θα είναι ο Marc Lichte που πρόσφατα ανέλαβε ρόλο αρχισχεδιαστή στην Audi. Εκτιμάται όμως πως θα φέρει πολλά στοιχεία που είδαμε στο πρωτότυπο A8 Prologue (κεντρική φωτογραφία).

Πηγή: protothema.gr