«Το τανγκο της Παλιας Φρουρας»

Σε ένα υπερωκεάνιο θα συναντηθούν για πρώτη φορά. Είναι το 1928 και ο Mαξ –νέος και µε µια άγρια γοητεία– εργάζεται ως χορευτής στα σαλόνια της πρώτης θέσης. Η Μέτσα τον τραβάει αµέσως µε την ξεχωριστή οµορφιά της, τον παγκοσµίου φήµης συνθέτη στο πλευρό της, το αστραφτερό κολιέ γύρω από τον λεπτό λαιµό της. Ακολουθεί ένας χορός και µια ανώδυνη κουβέντα που συµπληρώνει την ωραία βραδιά. Φτάνοντας στο Μπουένος Άιρες, ο Mαξ προσφέρεται να ξεναγήσει το ζευγάρι στα µπαρ του τανγκό της γενέτειράς του. Εκείνο το βράδυ, όµως, τα µύχια συναισθήµατα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και ο Μαξ και η Μέτσα µπαίνουν στη µεγάλη περιπέτεια της ζωής τους: έναν µεγάλο έρωτα. Έναν έρωτα που χρόνια αργότερα, στην κοσµοπολίτικη Νίκαια και ενώ τα σύννεφα του πολέµου µαζεύονται απειλητικά, θα διεκδικήσει µια δεύτερη ευκαιρία…

Ένα υπέροχο µυθιστόρηµα, µια µοναδική ερωτική ιστορία, µέσα από τη νοσταλγία για έναν κόσµο του οποίου η χαµένη λάµψη έχει αφήσει τον απόηχό της µέσα µας, µέσα από µια µαγευτική µελωδία που γίνεται λέξεις.

Έρωτας, κατασκοπεία, αβυσσαλέες ίντριγκες – ο Αρτούρο Πέ-ρεθ-Ρεβέρτε έχει γράψει ένα µεγάλο και εντυπωσιακό µυθιστόρηµα, που αγκαλιάζει όλο το µεγαλείο της ζωής και της ιστορίας, ένα συγκινητικό βιβλίο που ζωντανεύει την ιστορία όχι µόνο δύο ανθρώπων αλλά και ενός ολόκληρου κόσµου.

Πηγή: patakis.gr