Το Λονδινο γιορταζει τα 450α γενεθλια του Σαιξπηρ με πολλες εκδηλωσεις

Shakespeare

Το θέατρο Shakespeare’s Globe στο Southbank σχεδιάζει μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 450ων γενεθλίων του συγγραφέα. Φέτος συμπληρώνονται 450 χρόνια από τη γέννηση του μεγαλύτερου θεατρικού συγγραφέα της Βρετανίας , το Λονδίνο και η λογοτεχνία γιορτάζει το έργο του William Shakespeare.

Shakespeare’s Globe
Το υπαίθριο θέατρο στην περιοχή South Bank είναι το κομβικό σημείο των εορτασμών, με την έκθεση και την περιοδεία του σε λειτουργία όλο το χρόνο, μαζί με τις νέες παραγωγές όπως Αντώνιος και Κλεοπάτρα, ο Ιούλιος Καίσαρας και η Κωμωδία των παρεξηγήσεων .

Μια παγκόσμια περιοδεία του Άμλετ Globe στο Globe θα ξεκινήσει στον υπαίθριο χώρο , τον Απρίλιο , και ένα νέο κλειστό θέατρο θα ανοίξει επίσης στο Globe , το όνομά του από τον ιδρυτή του οραματιστή , του Sam Wanamaker Playhouse. Ανοίγοντας αυτό το μήνα, η πρώτη παράσταση θα είναι το The Duchess of Malfi .

Shakespeare in Love
Η επτά φορές βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Shakespeare in Love θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Coward Noel το καλοκαίρι. Η πρεμιέρα του θεάτρου θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, με τις κρατήσεις στα εισιτήρια να γίνονται από το Φεβρουάριο. Η ιστορία, η οποία πρωταγωνίστησε ο Joseph Fiennes και η Gwyneth Paltrow στην ταινία του 1998, είναι πολλά υποσχόμενη.

Middle Temple Hall
Σύμφωνα με τα βιβλία της ιστορίας από την πρώτη κιόλας παράσταση της Δωδέκατης Νύχτας του Σαίξπηρ λέγεται ότι έγινε στη μεγάλη αίθουσα Elizabethan το 1602 με την ίδια την Βασίλισσα να είναι παρούσα. Φέτος οι θαυμαστές του συγγραφέα είναι σε θέση να ξεναγηθούν στο Middle Temple Hall, το οποίο παραμένει ουσιαστικά απαράλλαχτο μετά την ολοκλήρωση του το1570, περπατώντας πάνω στην λιθόστρωτη με φανάρια Middle Temple Lane σας δίνει μια πραγματική αίσθηση πίσω στο χρόνο .

Shakespeare: Our Greatest Living Playwright, στο V&A
Αυτή η μοναδική εγκατάσταση στο δημοφιλές μουσείο δείχνει τη διαρκή επιρροή και δημοτικότητα του συγγραφέα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας αντικείμενα από την συλλογή του V & A και συνεντεύξεις η έκθεση, η οποία διαρκεί από 8 Φεβρουαρίου έως 28 Σεπτεμβρίου, εξετάζει πώς τα έργα του Σαίξπηρ έχουν ταξιδέψει μέσα στους αιώνες και τις ηπείρους για να χρησιμοποιηθεί για τις νέες θεατρικές φαντασιώσεις και ερμηνείες.

London Walks: Shakespeare and Dickens’ London
Η εταιρεία που κάνει τις περιηγήσεις έχει ως στόχο να πάει τους θαυμαστές του Σαίξπηρ και του Ντίκενς πίσω στο χρόνο, θα επισκεφθούν ξύλινες κατοικίες και το θυρωρείο του 16ου αιώνα, όπου ο συγγραφέας πήγε με τα θεατρικά έργα του στα γραφεία του Elizabethan Master of the Revels. Στην London Walks λένε ότι η πόλη ήταν του Σαίξπηρ και του Ντίκενς, ότι το Παρίσι ήταν του Balzac, παρέχοντάς τους με έμπνευση, προσθέτοντας ότι, παρά τη φθορά του χρόνου τα ίχνη τους στο Λονδίνο εξακολουθούν να αφθονούν στην πόλη.

Οι εκδρομές είναι δίωρες και ξεκινάνε κάθε Τετάρτη στις 11 π.μ., και Κυριακή στις 14:00, ξεκινώντας έξω από σταθμό του μετρό του Αγίου Παύλου.