ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ LIVERPOOL Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ

Την αγορά της Λίβερπουλ φαίνεται πως επιθυμεί ο Χαλίφα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν! Σύμφωνα με το «Starsport», ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ετεροθαλής αδερφός του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχη Μανσούρ, είναι έτοιμος να προσφέρει κοντά στα 900 εκατ. ευρώ στην εταιρία Fenway Sports Group προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Η περιουσία του Αλ Ναχαγιάν, μέλους της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, αγγίζει τα 40 δισ. ευρώ -τη στιγμή που η περιουσία του Σεΐχη Μανσούρ ανέρχεται σε 25 δισ. ευρώ- με το δημοσίευμα να αναφέρει πως άνθρωποι του περιβάλλοντός του και της διοίκησης της Λίβερπουλ, βρίσκονται εδώ και καιρό σε επαφή.

Επισημαίνει, ωστόσο πως ο επικεφαλής της εταιρίας Fenway Sports Group, Τζον Χένρι, δύσκολα θα παραχωρήσει τις μετοχές των «Reds», η αξία των οποίων έχει υπερδιπλασιαστεί (τις απέκτησε αντί 380 εκατ. ευρώ και τώρα αξίζουν κοντά στα 820 εκατ. ευρώ) από όταν τις αγόρασε, τον Οκτώβριο του 2010.

Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το όνομα της Λίβερπουλ συνδέεται με εθνικό ηγέτη, καθώς στις αρχές του 21ου αιώνα προσπάθησε να αγοράσει το κλαμπ ο Τάκσιν Τσιναγουάτ. Πρόκειται για τον τότε πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης και ιδιοκτήτη της Σίτι από το 2007 ως το 2008.

Πηγή: newsbeast.gr