TA HIGHLIGHTS TOY LONDON FESTIVAL OF ARCHITECTURE

Our Rating

8

The Great Architectural Bakeoff

Ξύλινα κουτάλια έτοιμα, το The Great Architectural Bake-Off, διοργανωμένο από το WATG, θα δει τους κορυφαίους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές του Λονδίνου να μετατρέπουν τις κατασκευές τους σε κέικ. Με αποστολή να ξαναφτιάξουν τα πιο αναγνωρίσιμα και εικονικά κτίρια όλου του κόσμου σε βρώσιμη μορφή, οι συμμετέχοντες θα επιβλέπονται από μια ομάδα κριτών αποτελούμενη από τον Sam Bompas, ειδικούς του ζελέ Bompas and Parr, την επιμελήτρια του “Wallpaper” Henrietta Thompson και τον διευθυντή της LFA Tamsie Thomson, που θα στέψει τον νικητή βάσει της ρεαλιστικής του αναπαράστασης, την πιο δημιουργική χρήση των υλικών και φυσικά την γεύση.

 Karakusevic Carson Architects

Ένα από τα studio που θα ανοίξουν τις πόρτες τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι το Karakusevic Carson Architects που προσκαλούν το κοινό στην εξάσκησή τους με την έκθεση “Ακούγοντας και κάνοντας-Μια Έκθεση του Σύγχρονου Σχεδίου Σπιτιών”. Το show θα ερευνήσει σύγχρονα σχέδια σπιτιών και πώς τα σπίτια αντιλαμβάνονται σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες. Οι επιδείξεις ανακαλύπτουν πως η πρακτική εμπλέκει άμεσα τους κατοίκους από την αρχή των projects, ανεβάζοντας τα στάνταρ των σπιτιών και βάζοντας όρια για να επιτρέψουν την δημιουργία επιτυχημένων σπιτιών και αναπτυσσόμενων κοινοτήτων.

Papers

Aσχολούμενοι με το θέμα της επικαιρότητας, την προσφυγική κρίση, το “Papers”, το μονοήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Αρχιτεκτονικής και διεξάγεται στο Barbican Conservatory, ξεκινά να εξερευνά τον πολιτισμό,την τέχνη και την αρχιτεκτονική που ξεπροβάλλει από τις κατασκηνώσεις των προσφύγων σε όλη την ήπειρο. Το Papers έχει προσκαλέσει πρόσφυγες καλλιτέχνες, μουσικούς, σεφ και ποιητές να συνδράμουν στο φεστιβάλ, με μια μέρα γεμάτη από συζητήσεις, εμφανίσεις και ταινίες σε διάφορες σκηνές. Το φεστιβάλ ελπίζει να αρχίσει έτσι μια συζήτηση με κάποιους από τους κορυφαίους του κόσμου για τις προσφυγικές κατασκηνώσεις και την μετανάστευση.

Η τέχνη να σχεδιάζεις αστικούς χώρους (Battersea Power Station Development Company)

Η ανάπτυξη του Battersea εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά projects ανάπλασης του Λονδίνου σε εξέλιξη. Για να συζητήσει την προσέγγισή τους στην δημιουργία της πλατείας Malasia -η νέα κεντρική αίθουσα στην καρδιά της ανάπτυξης- ο Kai-Uwe Bergmann, συνεργάτης στο Bjarke Ingels Group, θα ξεκινήσει μια συζήτηση με την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Battersea για την δημιουργία δημόσιων χώρων. Η συνομιλία θα εξερευνήσει επίσης μια επιλογή από τα πιο πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα της BIG.

66 Portland Place

Το φημισμένο art deco σπίτι της RIBA στο 66 Portland Place παρέχει στους επισκέπτες της πρωτεύουσας την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Μικρά γκρουπ θα συνοδεύονται γύρω από τα ιστορικά γραφεία σε ένα τουρ μιας ώρας από έναν ξεναγό, που θα ρίξει φως σε ενδιαφέρουσες ιστορίες του κτιρίου και στην αρχιτεκτονική κληρονομιά, ένα ταξίδι τέλειο για τους πεπειραμένους αρχιτέκτονες αλλά και  για τους απλούς λάτρεις.

“Σχεδιάζοντας το σπίτι του μέλλοντος”

Πώς θα είναι το μέλλον των σπιτιών της Βρετανίας; Η καινούρια έκθεση της RIBA “Στο σπίτι στην Βρετανία: Σχεδιάζοντας το σπίτι του αύριο”, η οποία θα διεξάγεται μέχρι τις 29 Αυγούστου, θα παρουσιάζει μια εξερεύνηση 3 τυπικών βρετανικών σπιτιών βάσει 6 αρχιτεκτονικών πρακτικών. Το Mecanoo,το  Maison Edouard François, οι Jamie Fobert Architects, το Mae, το vPPR και το Studio Weave θα εξετάσουν το καθένα ένα θέμα από τα εξής: “Το διαμέρισμα”,”Το εξοχικό” και “Η αυλή” για να παράγουν δημιουργικά και υποθετικά οράματα των δικών τους αντιλήψεων για το μελλοντικό Βρετανικό σπίτι.

 Serpentine pavilion

Το πολυαναμενόμενο ετήσιο Serpentine περίπτερο, αυτό το χρόνο σχεδιασμένο από το  Bjarke Ingels Group (BIG) θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10 Ιουνίου.Η σπονδυλωτή, γλυπτική και διαφανής κατασκευή θα προσφέρει καταφύγιο στους επισκέπτες, όπως επίσης και μια ποικιλία γνώσεων,αντιπαραθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων το απόγευμα. Δίπλα στο περίπτερο της BIG θα είναι μια σειρά από 4 μικρότερα καλοκαιρινά σπίτια σχεδιασμένα από το  NLÉ (Amsterdam/Lagos), τη Yona Friedman (Paris), τον Barkow Leibinger (Berlin/New York) και τον Asif Khan (London).

Triumph Pavilion 2016: Energy PavilionPinwheel

Οργανωμένο από την ΑrchTriumph, το φετινό Triumph Pavilion, ονομαζόμενο”Εnergy Pavilion-Pinwheel” είναι το προϊόν της ετήσιας πρόσκλησης για εγγραφές για να οραματιστούν ένα ελεύθερο, ανοιχτό και προσωρινό περίπτερο, για τον εορτασμό της αρχιτεκτονικής και του σχεδίου. Σχεδιασμένο από την βασισμένη στο Λονδίνο φίρμα Five Line Projects, η φετινή δημιουργία εμπνεύστηκε από παιχνίδια με τροχούς και στοχεύει να συλλάβει την ιδέα πως μια μικρή πράξη μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αλλαγή.

John Robertson Architects

Οι John Robertson Architects, η βασισμένη στο Λονδίνο φίρμα αρχιτεκτονικής, σχεδίου, οργάνωσης και συμβουλευτικής στρατηγικής, θα διοργανώσει ένα απόγευμα με συζητήσεις Pecha Kucha κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το θέμα της συζήτησης,”Βικτωριανός βιομήχανος ή νέος επιχειρηματίας” θα προσφέρει την ευκαιρία σε 6 προσκεκλημένους ομιλητές να συζητήσουν πως οι συμπεριφορές των Λονδρέζων στη ζωή και τη δουλειά έχουν μεταβάλλει το περιβάλλον και έχουν επιδράσει στις τριγύρω κοινότητες.