ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Με κορυφαίες προσωπικότητες από την διεθνή αγορά θα διεξαχθεί το πρώτο Οικονομικό Forum των Δελφών (Delphi Economic Forum) που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σκοπός της συνδιάσκεψης είναι η κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους που πρέπει να θέσει η χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο από την Πέμπτη έως και την Κυριακή, 25- 28 Φεβρουαρίου. Θα συμμετέχουν περισσότερες από 80 σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς καθώς και σημαίνοντες εκπρόσωποι της διεθνούς και εγχώριας ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μεταξύ αυτών θα είναι:

-Corina Cretu, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής
-Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Ες. Υποθέσεων & Ιθαγένειας
-Declan Costello, Διευθυντής Οικονομικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
-Deborah Wince-Smith, Πρόεδρος & ΔΣ, US Council on Competitiveness
-Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας
-Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας
-Ιωάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών

Με υψηλόβαθμα στελέχη θα συμμετέχουν επίσης στις συζητήσεις και σημαντικές διεθνείς δεξαμενές σκέψεις και οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, German Marshall Fund, Stratfor, Rand Corporation, Eurasia Group, Vienna Institute for International Economic Studies, London School of Economics, Ίδρυμα Konrad Adenauer κ.α.
Η ετήσια συνδιάσκεψη “Delphi Economic Forum” τελεί υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Χορηγοί του Οικονομικού Forum των Δελφών είναι οι Βωξίτες Παρνασσού-ELMIN, The Hellenic Initiative, Libra Group, ο OTE και η KPMG. Το Φόρουμ υποστηρίζεται επίσης από την εταιρεία Imerys.

Πηγή: newmoney.gr