«Στον 5ο οροφο της Νομικης»

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 20.00, πραγματοποιήθηκε στην ιδιωτική Λέσχη SalondeBricolage η παρουσίαση του βιβλίου «Στον 5ο όροφο της Νομικής» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, από τις εκδόσεις Φερενίκη.

Παρουσίασαν η καθηγήτρια Εγκληματολογίας & διευθύντρια Π.Μ.Σ. Εγληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Ζαραφωνίτου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής & δικηγόρος Χρήστος Ε. Μαρκογιαννάκης και ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης.

Αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Παραβρέθηκαν μέλη της Λέσχης και καλεσμένοι του συγγραφέα.

Cover_markogiannaki

Δύο νεκροί, στον 5ο όροφο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στον Τομέα Εγκληματολογίας. Η «Οχιά», κατά κόσμον καθηγήτρια Λαμπρινή Σιώμου και ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης εντοπίζονται δολοφονημένοι στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα.

Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου, παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τον διπλό φόνο. Με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» καλείται να ανακαλύψει μέσα σε ένα λαβύρινθο μυστικών, κινήτρων, κρουσμάτων διαπλοκής και προσωπικών εμπαθειών ποιος και γιατί μετέτρεψε τον χώρο του Τομέα σε σκηνικό αστυνομικού θρίλερ.

Στην πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προσεγγίζει το αντικείμενο των σπουδών του, την Εγκληματολογία από μια φρέσκια μυθιστορηματική σκοπιά εισάγοντας τον αναγνώστη στην επιστήμη του και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών και του ParisII, Pantheon-Assas. Δικηγόρος από το 2004, εμπνευστής της έννοιας Criminart, του συνδυασμού Τέχνης και Εγκλήματος, ζει στο Παρίσι, ενώ, παράλληλα με τη συγγραφή, ετοιμάζει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η αναπαράσταση της ανθρωποκτονίας στη γαλλική ζωγραφική του 19ου αιώνα» και συμμετέχει με criminartistic installations σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.