ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ «VANITY FAIR»!

Our Rating

10

Αντίστροφα μετράμε για την τελετή απονομής των Όσκαρ, που πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Το εορταστικό κλίμα των λαμπερών βραβείων, ωστόσο, έχει αμαυρωθεί από το γεγονός πως κανείς Αφροαμερικανός καλλιτέχνης δεν βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων για το χρυσό αγαλματίδιπ.

Μάλιστα, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που δήλωσαν πώς δεν θα παραστούν στην βραδιά της απονομής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο επίμαχο ζήτημα του φυλετικού διαχωρισμού φαίνεται πως είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού «Vanity Fair», το οποίο φιλοξενεί τις πιο διάσημες ηθοποιούς του Hollywood, ενωμένες και ντυμένες στα μαύρα.

Ανάμεσα τους είναι οι υποψήφιες για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Brie Larson, Charlotte Rampling και Saoirse Ronan. Τις ηθοποιούς πλαισιώνουν οι Jane Fonda, Alicia Vikander, Rachel Weisz, Diane Keaton, Helen Mirren, Viola Davis, Gugu Mbatha-Raw και η Lupita Nyong’o.

Θυμίζουμε πως η τελευταία κέρδισε το πολυπόθητο Όσκαρ το 2014, ενώ η Viola Davis έχει σημειώσει τρομερή επιτυχία στον ρόλο της Annalise Keating της τηλεοπτικής σειράς «How to Get Away with Murder».

Η στυλίστρια της φωτογράφισης, Jessica Diehl, μιλώντας για την επιλογή των φορεμάτων, δήλωσε πως: «Πρόκειται για γυναίκες διαφορετικής ηλικίας, μορφής και προσωπικότητας, οπότε δεν ήθελα να τις ντύσω με κάτι ίδιο. Ήθελα να εκφραστεί η διαφορετικότητά τους».

Η φωτογράφος του εξωφύλλου είναι η Annie Leibovitz, η οποία αναλαμβάνει εδώ και αρκετά χρόνια την φωτογράφιση του τεύχους του «Vanity Fair», που είναι αφιερωμένο στο Hollywood.

Πηγή: protothema.gr