SIMUL

Our Rating

8

Το νέο γαστρονομικό σημείο συνάντησης, το gastronomic situ Simul, δίνει την αίσθηση μιας διαφορετικότητας στην σύνθεση των πιάτων, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα, με ιδιαίτερη έμφαση στην τέχνη, στις πρώτες ύλες αλλά και στην δημιουργικότητα της ημέρας, με βάση την διαχρονικότητα και τις απαιτήσεις των πελατών.

Tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi αγγούρι, σχοινόπρασο, soya και σουσάμι

Ξεκινήσαμε με σαλάτα, με ξινόμηλο, φουντούκι, καπνιστό τυρί και δυόσμο. Συνεχίσαμε με το carpaccio από ψάρι ημέρας με αγκινάρες ξιδάτες και λευκό ταραμά. Το tartare από μοσχαρίσιο κόντρα, με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya, σουσάμι και αυγό ορτυκιού, ήταν εξαιρετικό και αυτό σε εκτέλεση. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν το φρέσκο χταπόδι σχάρας “στιφάδο”, η μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα, τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι και το φρέσκο καλαμάρι σχάρας, με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα. Η winelist είναι πλήρης και ικανοποιεί στο maximum, τις απαιτήσεις των πελατών. Ο επίλογος της βραδιάς έγινε με το εκμέκ κανταΐφι και το παστάκι λεμόνι, με λευκή σοκολάτα και σορμπέ θυμάρι.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο, με πολύ νόστιμες εικαστικές συνθέσεις όπου η μια διαδέχεται την άλλη. Είναι σημαντικό η γνώση της αφαίρεσης, στα κυρίως πιάτα, να επιβάλλεται με τόλμη και μέτρο. Η σχέση ποιότητας και τιμής είναι υποδειγματική.

INFO:

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι

210 7224737

www.facebook.com/SIMUL