ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «GLOBE TO GLOBE HAMLET»

Our Rating

8

Για πρώτη φορά το ιστορικό θέατρο Globe του Λονδίνου συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε απευθείας μετάδοση την παράσταση «Globe to Globe Hamlet» στις 27/2.

Το χτισμένο ξανά σαιξπηρικό θέατρο του Λονδίνου συνεχίζει να ακολουθεί τα πρότυπα των ελισαβετιανών θεάτρων, ενώ βασικό χαρακτηριστικό των παραστάσεων που φιλοξενούνται εκεί είναι ότι δίνουν έμφαση στους ηθοποιούς, τη μουσική και τα κοστούμια και λιγότερο στο σκηνικό. Θα δούμε λοιπόν μια νέα, πρωτότυπη εκδοχή της κλασικής σαιξπηρικής τραγωδίας «Άμλετ», η οποία πρωτοανέβηκε στις 23 Απριλίου 2014 – 450ή επέτειο της γέννησης του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η παράσταση «Globe to Globe Hamlet» έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Globe του Λονδίνου, Dominic Dromgoole, και θα μεταδοθεί απευθείας το Σάββατο 27/2, ώρα 8.30 μ.μ. με ελληνικούς υπέρτιτλους. Οι προπωλήσεις ξεκινούν 5/2 (€ 19-30, ειδικές τιμές: € 7-12 ) από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333 ) και από το www.megaro.gr

Πηγή: athinorama.gr