PREACHER: ΜΙΑ ΥΠΕΡΗΡΩΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Με τις νέες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο να κινούνται μεταξύ του καλού και της μεγάλης φόλας, το καλοκαίρι δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες για να προσφέρει κάτι που να σε κάνει να ενθουσιαστείς. Στις σειρές που αναφέρθηκαν σε αυτό το άρθρο υπάρχουν 6 πολύ καλές σειρές και μία που τις βάζει όλες κάτω. Όχι μόνο αυτές τις 6, αλλά και όλες όσες κυκλοφόρησαν στους προηγούμενους μήνες. Το Preacher είναι ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει η DC σε υπερηρωική σειρά, τόσο που κάνει τα Flash και Arrow να μοιάζουν απλώς καλά.

Και το πιο ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι κατάφερε να το κάνει με πρωταγωνιστή ένα πρώην τέκνο της Marvel. Ο λόγος για τον Dominique Cooper, που τον μάθαμε ως Howard Stark στο Agent Carter. Εκεί ήταν το δηκτικό χιούμορ, το ψιλοκαφρέ, το τόσο αυθεντικό, το «είμαι άντρας εφευρέτης, έχω άπειρα λεφτά, τους γράφω όλους, αλλά είμαι με το καλό» attitude και μερικά από αυτά τα στοιχεία τα μετέφερε και στον ρόλο του Jesse Custer ή αλλιώς Preacher. Ο Jesse έχει αφήσει πίσω του μια ζωή που μας αποκαλύπτεται τεμαχισμένα σε κάθε επεισόδιο και την οποία δεν τη γνωρίζουμε εξ αρχής, και έχει γίνει πάστορας σε μια μικρή πόλη του Τέξας. Όπως όμως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε ανθρώπους με τόσο πολυσχιδές και δύσβατο παρελθόν, αυτό δεν σε αφήνει ποτέ ήσυχο. Δεν δέχεται την αλλαγή σου. Και το πιο εξοργιστικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν σε κυνηγάει μέσω αυτών που τους αντιτάχθηκες, αλλά μέσω αυτών που ήταν σύμμαχοι ή εργοδότες σου.

Ο Jesse προσπαθεί να τελεί όλες τις διαδικασίες του λειτουργήματος του όταν ένα μικρό αγόρι τον πλησιάζει και του ζητάει να δείρει τον πατέρα του που τους φέρεται με βία. Ο Custer έχει καταβάλει κόπο για να συγκρατήσει τον θηρίο που ήταν πριν και απλώς τον προτρέπει να προσεύχεται. Όσο κι αν θέλει ν΄αγιάσει θα έρθει σε αυτόν εκείνο που αποφεύγει. Ο πατέρας τον πετυχαίνει σε ένα μπαρ με σκοπό να τον δείρει για τα λόγια που είπε στον γιο του κι εκεί ο Preacher θα δείξει τα δόντια του. Με τη βοήθεια του Cassidy, θα θέσουν νοκ άουτ την φρουρά και στο τέλος μένει ο Jesse με τον Donnie. Ο τρόπος που εξελίσσεται η σκηνή και το παιχνίδι με την κραυγή του λαγού είναι το πρώτο μεγάλο δείγμα της σειράς, που την μετατρέπει σε όλα εκείνα τα πράγματα που σε κάνουν να σηκώνεσαι από τη θέση σου, γιατί θεωρείς ότι δεν θα μπορέσεις να τα νιώσεις ολοκληρωτικά αν είσαι καθιστός. Η συνέχεια της ζωής του Jesse θα έχει πολλές εκπλήξεις, με βασικότερη την ικανότητα του να υποτάσσει με το λόγο τους ανθρώπους. Ζωντανούς, λιπόθυμους, νεκρούς.

Ειρήσθω εν παρόδω, μιας και αναφέρθηκε ο Cassidy, να γίνουν οι συστάσεις. Ο Cassi είναι ένας τρομερός τύπος 300 ετών, πρώην άνθρωπος νυν βαμπίρ, Ιρλανδός, άρα έχει διπλό κωλοπαιδισμό, που τον κυνηγάνε οι δυνάμεις του ουρανού για να τον πάνε πίσω εκεί που ανήκει. Η τριάδα φωτιά της σειράς αποτελείται επίσης από την Tulip (Ruth Negga), που έρχεται να κάνει unleash the beast στον Jesse και έχει κι εκείνη τα δικά της κόλπα. Πονάνε αρκετά βέβαια.

Αυτό που ίσως σε εκπλήξει είναι ότι ένας από αυτούς που έκαναν τη σειρά είναι ο Seth Rogen. Όχι ότι δεν του το έχεις, απλώς είναι που μας έχει συνηθίσει σε άλλα. Το Preacher έχει πολλά στοιχεία που συνθέτουν όλη την άγρια ομορφιά του. Από τα πιο μικρά όπως ότι είναι στο Τέξας και οι χαρακτήρες έχουν αυτή την προφορά, ενώ και το ερημώδες τοπίο συνεργεί, μέχρι τους ήρωες όπως τον Cassi, την Tulip τον Arseface και εννοείται τον Dominique Cooper.

Πηγή: toratora.gr