ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BOTOX

Our Rating

10

Σκέφτεσαι να κάνεις Botox; Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ! Για σένα!

Συνάντησα στο ιατρείο του τον Δερματολόγο και αγαπημένο φίλο, Στέλιο Αγγελίδη και τον ρώτησα όλα όσα θέλεις να μάθεις πριν κάνεις Botox Ειλικρινής και άμεσος μας εξηγεί τα πάντα για το πιο δημοφιλές ενέσιμο υλικό!

Θα ξεκινήσω από τα βασικά!

Τι μπορούμε να κάνουμε στο πρόσωπο μας για να εξαλείψουμε τα σημάδια του χρόνου και που χρησιμοποιούμε το Botox;

Ο δεύτερος άξονας της ομορφιάς είναι τα ενέσιμα. Το πρόσωπο χωρίζεται σε τέσσερις ανατομικές ομάδες. Το μέτωπο,το μεσόφρυο και η περιοφθαλμική περιοχή, έχουν ως θεραπεία μόνο το Botox.

Το μέσω στατικό πρόσωπο, ακριβώς κάτω από τα μάτια που το σημείο αυτό δεν συμμετέχει στην κίνηση  αποκαθίσταται με γέμισμα λίπους και κολλαγόνου που βάζαμε παλαιότερα ή με υαλουρονικό.

Ο λαιμός όταν δεχτεί τη χαλάρωση του χρόνου η πρώτη επιλογή που έχουμε είναι το χειρουργείο αλλά για εκείνους που δε θέλουν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία ή έχουν αντένδειξη τότε η λύση είναι οι ενέσιμες τεχνικές που είναι το Botox λαιμού και τα νήματα.

Η περιστοματική περιοχή περιλαμβάνει ρινοπαρειακές, χείλη και την χαλάρωση στο περίγραμμα όπου εκεί αποκαθίσταται πλέον μόνο με νήματα.

Άρα οι ενέσιμες τεχνικές που έχει ο γιατρός είναι το Botox που χρησιμοποιείται για το ανώτερο πρόσωπο και για το λαιμό με συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποιούμε, το υαλουρονικό για την ανόρθωση των ζυγωματικών και περιστοματικά με νήματα ανάλογα την ηλικία.

Επίσης πολλές φορές κάνουμε Botox και στις ρυτίδες ρινός ώστε να έρχεται σε αρμονία όλο το πρόσωπο.

Δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, εξαρτάται από τα σημεία ενέσεων του γιατρού. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζει μόνο τον γιατρό.

Σε πόσο χρονικό διάστημα γίνεται επανάληψη του Botox;

Οι διάρκεια του φαρμάκου είναι τρισήμιση μήνες.Η αποτελεσματικότητα του μπορεί να κρατήσει από τέσσερις έως έξι μήνες. Τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη κοινωνία το επαναλαμβάνει δυο φορές το χρόνο.

Από ποια ηλικία μπορεί μια γυναίκα να επισκεφτεί τον γιατρό της και να κάνει Botox;

Το Botox δεν έχει ηλικία, εχει ένδειξη.  Από τότε που θα απασχολεί το κινητικό αυτό αποτέλεσμα των ρυτίδων ή τα μάτια να φαίνονται πιο καθοδικά.Με το Botox διορθώνονται ενώ παράλληλα έφυγε από αντιρυτιδική θεραπεία και έχει γίνει πλέον refresh.

Ο μύθος που λέει ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις να κάνεις Botox τόσο θα καθυστερήσεις τις ρυτίδες να έρθουν, ισχύει;

Έν μέρη ισχύει γιατί οι εκφραστικοί άνθρωποι κάνοντας από πολύ νωρίς τις κινήσεις στο πρόσωπο τους, θα γράψουν τις ρυτίδες και μετά δεν αποκαθίστανται με το Botox. Οπότε δρα προληπτικά στους υπέρεκφραστικούς. Αν όμως κάποιος δεν έχει έντονες εκφράσεις δεν χρειάζεται να κάνει Botox πιο νωρίς για προληπτικούς λόγους.

Είναι επίπονο το Botox;

Ο πόνος εξαρτάται. Είναι διαφορετικός σε κάθε άνθρωπο. Αλλά θέλω να πω ότι δε σταμάτησε ποτέ κανένας να κάνει Botox, επειδή πόνεσε λίγο.

Παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα εάν το υλικό που χρησιμοποιεί κάθε γιατρός είναι οικονομικό ή πιο ακριβό;

Τα ενέσιμα υλικά σε όλο το κόσμο είναι ίδια.Παίζει σημαντικό ρόλο η αραίωση που κάνουν κάποιοι επιτήδειοι. Η τιμή του φαρμάκου είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται από το κράτος όπως όλα τα φάρμακα.

Υπάρχουν άντρες οι οποίοι σας επισκέπτονται για να κάνουν κάποια θεραπεία ή υπάρχει ταμπού;

Τα τελευταία χρόνια το έχουν απομυθοποιήσει και οι γυναίκες που έχουν κάνει σωστό Botox φέρνουν τον σύντροφο τους να κάνει και εκείνος. Το αντρικό Botox διαφέρει από το γυναικείο.

Σε αυτή την περίπτωση δε θέλουμε να εξαλείψουμε τέλειος τις ρυτίδες, απλά να δείξει πιο γλυκιά η έκφραση, πιο ξεκούραστος ο άντρας και εφαρμόζεται σε διαφορετικά σημεία από αυτά της γυναίκας. Από το 2% έχουμε πάει στο 10% των αντρών.

Γνωρίζω ότι σας εμπιστεύονται και αρκετές διάσημες Ελληνίδες. Σας ζητούν υπερβολικά αποτελέσματα παρόλο που σε εσάς δεν αρέσουν;

Η φύση της γυναίκας είναι η υπερβολή. Ειδικά όταν εμπιστεύεται έναν γιατρό πάντα ζητάει κάτι παραπάνω από την στιγμή που ξέρει ότι δεν θα παραμορφωθεί.Ο γιατρός δε πρέπει να ενδώσει σε ότι του ζητούν και πρέπει να κρατήσει τα όρια γιατί ξέρει το κακό αποτέλεσμα.Οπότε πρέπει να συγκρατήσει την γυναίκα που το επιθυμεί και να κρατήσει την ισορροπία στην Ομορφιά. Αν και εξαρτάται από τον κάθε γιατρό πρέπει να υπηρετούμε σωστά τους κανόνες της Αισθητικής Δερματολογίας.

Ο Δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης και η σύζυγος του Αγγελική Αγγελίδη