ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΤΟ WEBSITE ΤΟΥΣ

Our Rating

9

Ο καταξιωμένος θεσμός των Χρυσών Σκούφων έχει πλέον το δικό του site. Η γαστρονομική μας ιστορία ζωντανεύει στις σελίδες του www.xrysoiskoufoi.gr διανθισμένη με πικάντικες λεπτομέρειες, σπαρταριστά βίντεο από τις τελετές απονομής και μεγάλες γαστρονομικές στιγμές μαγειρεμένες από κορυφαίους σεφ της Ευρώπης. Η ηλεκτρονική έδρα της γαστρονομικής μας αφρόκρεμας εγκαινιάζει μια καινούργια εποχή, μεταφέροντας ζωντανά και με δυναμισμό το σαφάρι της αδιάκοπης έρευνας για τα βραβεία των Χρυσών Σκούφων.

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πώς πέρασαν 23 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν την πορεία τους στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας οι Χρυσοί Σκούφοι. Μου φαίνεται σαν χθες που ανέβαινα τρέχοντας τα σκαλιά της Πλουτάρχου για να μπω στο «Bajazzo» να ανακοινώσω στον sui generis σεφ Κλάους Φόγιερμπαχ ότι το εστιατόριό του είχε ανακηρυχθεί από το «αθηνόραμα» το καλύτερο της Αθήνας και να οργανώσω τη φωτογράφηση του εξωφύλλου με τον Κλάους να φοράει σινεμασκόπ χαμόγελο και γραβάτα-ψάρι!

Τα χρόνια εκείνα ήταν ηρωικά και η απόφαση του «α» να καθιερώσει τα πρώτα γαστρονομικά βραβεία στην Ελλάδα αρκούντως παράτολμη. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε το λανσάρισμα του εξαιρετικού πιάτου του Φόγιερμπαχ «ελάφι με σάλτσα σοκολάτας» με πρώτη και καλύτερη την αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη να γράφει στη δισέλιδη στήλη της κάτω από τον τίτλο «Πατσάς με σοκολάτα!»: «Πρώτος λοιπόν μάγειρος της Αθήνας –λέει– εκλέχτηκε κάποιος Φόγιερμπαχ. Ένας Γερμαναράς που λόγω ονόματος την έχει ψιλοψωνίσει και “φιλοσοφεί” πάνω στο κουνέλι και την αγκινάρα. Ο τύπος φτιάχνει κουλά πιάτα του στιλ “αν το καρπούζι δεν πάει με την πατάτα, φά’ το!”».

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr