ΟΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΗΣ WALL STREET: Η ΚΡΥΦΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ CITIGROUP

Υπάρχει μία κρυφή λίστα την οποία η Citigroup έχει… αποθηκευμένη στα νέα πολυτελή της γραφεία στην Tribeca. Εάν δεν είσαστε σε αυτή τη λίστα, τότε από ό,τι φαίνεται δεν είστε “κάποιος”.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι γίγαντες των hedge funds, οι λεγόμενοι και “Focus Five” οι οποίοι αποφέρουν τεράστια κέρδη στη Citigroup: Millennium, Citadel, Surveyor Capital, Point72 και Carlson Capital, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή. Αυτή η λίστα αντιπροσωπεύει μία κανούργια μόδα στην Wall Street, βάσει της οποίας οι πιο σημαντικοί πελάτες λαμβάνουν και τις καλύτερες υπηρεσίες: Τις καλύτερες προτάσεις για επενδύσεις, ώρες τηλεφωνικών συνδιασκέψεων με αναλυτές, ραντεβού με στελέχη, μοντέλα επενδύσεων “κομμένα και ραμμένα” στα μέτρα τους, και πολλά, πολλά άλλα.

Σε ολόκληρη την χρηματοοικονομική βιομηχανία, μία νέα κατηγορία αναδύεται. Οι τράπεζες αποποιούνται το “τα κάνουμε όλα” και προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένους πελάτες οι οποίοι τους αποφέρουν κέρδη, ενώ “διώχνουν” άλλους. Στις Citigroup, Morgan Stanley, HSBC Holdings, και άλλες, ολόκληρες υπηρεσίες επικεντρώνονται στον πλούτο της ελίτ, το 1% του 1%.

Με αυτή την άνοδο του 0,01%, ένα μόνο είναι ξεκάθαρο: Ακόμη και στη Wall Street, η διαφορά μεταξύ των πραγματικά πλούσιων και των… υπόλοιπων αυξάνεται ραγδαία.

Η λίστα των “Focus Five” συμπεριλαμβάνει την Millenium του Israel Englander, την Citadel του δισεκατομμυριούχου Ken Griffin, την Point72 η οποία διαχειρίζεται την περιουσία του δισεκατομμυριούχου Steven A. Cohen, την Carlson Capital του Clint Carlson και την Surveyor, ένα ξεχωριστό hedge fund της Citadel.

ffiv.JPG.pagespeed.ce.-zjMgIfyb8

Πηγή: newmoney.gr