Oceanis 58

Τελικά το μέγεθος μετράει! Ότι και να πει κανείς για το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό της σειράς Oceanis είναι λίγο. Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κανείς στα καταστρώματα του μεγαλόπρεπου αυτού σκάφους αισθάνεται μια άνεση που απορρέει από τους ευμεγέθεις και πολυτελείς χώρους.

Τα 18,24 μέτρα μήκους και τα 4,99 μέτρα πλάτους δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα στη διαχείριση και πλεύση από ο εξοπλισμός και η τεχνολογία του επιτρέπουν μια εύκολη και διασκεδαστική πλοήγηση. Ας είναι καλά τα βιντζιρέλα που είναι όλα σε κοντινή απόσταση από τους δύο σταθμούς πλοήγησης και το Dock and go που προσφέρει ελιγμούς ακριβείας.

Το ευμέγεθες κόκπιτ εξοπλίζεται με δύο μεγάλους καναπέδες και ένα πτυσσόμενο μακρύ τραπέζι, με τον εσωτερικό του χώρο να αξιοποιείται ως χώρος αποθήκευσης ενώ στο άκρο του περιλαμβάνεται ένα φωτιστικό.

Η φάλκα που οδηγεί στο εσωτερικό έχει ικανοποιητικές διαστάσεις για την εύκολη πρόσβαση ενώ οι επιφάνειες που βρίσκονται εκατέρωθέν της εξοπλίζονται με υαλοπίνακες προσφέροντας πλούσιο φυσικό φως στο εσωτερικό.

Προχωρώντας προς τα ενδότερα, διαμέσου μιας σκάλας εξοπλισμένης με πέντε σκαλοπάτια και κουπαστές, διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός πολυτελούς κεντρικού χώρου οι επιπλοσυνθέσεις του οποίου είναι κατασκευασμένες από σκουρόχρωμη ξυλεία η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τις λευκές επενδύσεις στους μπουλμέδες και τους καναπέδες, προσφέροντας ένα μεγαλόπρεπο και πολυτελές σύνολο.

Στη δεξιά πλευρά φιλοξενείται το καθιστικό με την επιπλοσύνθεσή του να περιλαμβάνει έναν καναπέ σε σχήμα Π, με ένα τραπέζι διαιρούμενο ενώ πιο πίσω και στην ίδια πάντα πλευρά προσφέρεται το γραφείο χαρτογράφησης.

Στην αριστερά αίσθηση προκαλεί η κουζίνα εξαιτίας του αρκετού ωφέλιμου χώρου της αλλά και την πληρότητά της σε συσκευές και χώρους αποθήκευσης ενώ μπροστά από αυτήν αναπτύσσεται ένα επιπλέον καθιστικό, αποτελούμενο από έναν καναπέ δύο θέσεων που τον «αγκαλιάζει» ένα κομψό ξύλινο έπιπλο. Η προσοχή στην λεπτομέρεια αντικατοπτρίζεται ωστόσο από τα αποκλειστικά ρυθμιζόμενα φώτα για διάβασμα που συνοδεύουν την κάθε θέση ξεχωριστά, δίνοντας το έναυσμα για τον σχολιασμό και άλλων φώτων όπως οι απλίκες που διακοσμούν τους μπουλμέδες, προσφέροντας ένα γλυκό φως και μια ωραία «ναυτική» ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Αρκετά όμως με τον κεντρικό χώρο. Σειρά έχουν οι τρεις συνολικά καμπίνες της έκδοσης που παρουσιάστηκε στις Κάννες, με την πρωραία να αποκομίζει τα θετικότερα σχόλια, δεδομένων των αρκετών ωφέλιμων τετραγωνικών της αλλά και του εξοπλισμού της ο οποίος περιλαμβάνει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι με χώρο αποθήκευσης, ένα λουτρό με αποκλειστικό ντους, ένα κομψό τραπέζι και μεγάλους χώρους αποθήκευσης. Στην ίδια λογική κινούνται και οι δύο πρυμναίες καμπίνες οι οποίες εφοδιάζονται με αποκλειστικό λουτρό.

Εναλλακτικά προσφέρεται μία επιπλέον έκδοση με τέσσερις καμπίνες και ισάριθμα λουτρά.

5CE67B237ABD39B3002F138CFA776BF1 876B62575BA686F3EDCB59753081D359

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 18.24 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.99 μέτρα
Εκτόπισμα: 21.658 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 1.080 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 1.020 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 140 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: A12/B13/C14

Πηγή: archive.in.gr