«Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΡΙΠΛΕΪ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ

Μια νέα σειρά με κεντρικό ήρωα τον Τομ Ρίπλεϊ, τον καλλιτέχνη της απάτης και της διπλοπροσωπίας που πρωταγωνιστεί σε κάποια από τα μυθιστορήματα μυστηρίου της Πατρίτσια Χάισμιθ, ετοιμάζεται για την τηλεόραση.

Η συγγραφέας Πατρίτσια Χάισμιθ μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή ώστε το όνομά της να έχει συνδεθεί τόσο στενά με το σινεμά, όπως συμβαίνει με τον Στίβεν Κινγκ ή την Τζέιν Οστιν, αλλά ενδέχεται να έχετε δει πολλές από τις δουλειές μεταφερμένες στον κινηματογράφο, χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει.

Από το χιτσκοκικό νουάρ, «Ο Άγνωστος του Εξπρές» του 1951, μέχρι τον «Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ» του Αντονι Μινγκέλα, με τον Ματ Ντέιμον στον ομώνυμο ρόλο, αλλά και το περσινό κομψοτέχνημα του Τοντ Χέινς, «Carol» (που βασίζεται στη νουβέλα της Χάισμιθ, «The Price of Salt»), πολλά από τα βιβλία της έχουν τροφοδοτήσει κατά καιρούς το σινεμά με συναρπαστικές ιστορίες.

Τώρα το Variety αναφέρει ότι ο Νιλ Κρος, συνεργαζόμενος με τις εταιρίες παραγωγής Endemol Shine, Entertainment 360 και Diogenes υπέγραψαν πέρσι μια συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο της Χάισμιθ, προκειμένου να διασκευάσουν τηλεοπτικά και τα πέντε μυθιστορήματα της συγγραφέως με ήρωα τον Ρίπλεϊ.

Το καθένα εξ αυτών έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο (θυμηθείτε το «Ένας Αμερικανός Φίλος» του Βιμ Βέντερς, μια από τις σημαντικότερες φιλμικές αποδώσεις του λογοτεχνικού σύμπαντος της Χάισμιθ), με διαφορετικούς ηθοποιούς να ενσαρκώνουν τον ομώνυμο χαρακτήρα κάθε φορά, κάτι που μοιάζει να ταιριάζει στην περσόνα του Ρίπλεϊ, του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα.

Ο Νιλ Κρος, που θα είναι υπεύθυνος για τη σειρά, υπήρξε μυθιστοριογράφος πριν στραφεί στη συγγραφή σεναρίων. Δημιουργός του τηλεοπτικού «Luther», με τον Ιντρις Ελμπα, έχει γράψει και επεισόδια για το «Doctor Who» και το «MI-5», ενώ βοήθησε και στο σενάριο της αποτελεσματικής ταινίας τρόμου, «Mama» του 2013.

Πηγή: cinemag.gr