«New York Michelin Guide 2015!»

Οι αριθμοί μιλάνε και αυτή τη χρονιά από μόνοι τους. Τα εστιατόρια με 3 αστέρια είναι πλέον 6, αφού ο Guide Michelin φαίνεται πως δεν αστειεύεται και αφαίρεσε ένα , από το φημισμένο Daniel, υποβιβάζοντάς το στην επόμενη κατηγορία. Ο Michael Ellis, ο οποίος εργάζεται ως International Director για τον οδηγό, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο Daniel Bullud είναι σίγουρα ένας σπουδαίος chef, παρόλ’αυτά τον παρακολουθούμε στένα και αποφασίσαμε πως δεν σερβίρει πλέον φαγητό στο επίπεδο των τριών αστεριών.”

Σταθερά με τα τρία αστέρια στο ενεργητικό του,  παραμένει το PerSe του Thomas Keller, το Jean Georges, το ιαπωνικό Masa, το Le Bernandin του Eric Ripert, το Eleven Madison Park του Daniel Humm αλλά και το Chef`s Tableat Brooklyn Fare του Cesar Ramirez για τα δύο τελευταία έχει γράψει ασφαλώς αναλυτικές εντυπώσεις ο PeterStat στην στήλη του και αξίζει την προσοχή σας.

nyccover2015

Στην κατηγορία των δύο αστεριών συναντάμε 9 εστιατόρια για το 2015, εκ των οποίων 3 αναβαθμίστηκαν φέτος, κερδίζοντας το δεύτερο αστέρι τους. Αυτά είναι το Ichimura at Brushstroke, το Blanca στην γειτονιά του Bushwick στο Brooklyn και το Aquavit. Σημειώστε μάλιστα πως η Emma Bengtsson του Aquavit είναι η πρώτη γυναίκα σεφ που κερδίζει δύο αστέρια στην Νέα Υόρκη και η δεύτερη στις Η. Π. Α., μιας και η πρώτη είμαι η Dominique Crenn του Atelier Crenn στο San Fransisco.

Δεν τα λέτε και λίγα τα 58 εστιατόρια στα οποία έδωσε ο οδηγός ένα αστέρι. Από αυτά 17 είναι καινούργια σε αυτή την πρώτη κατηγορία.

Ανάμεσα τους το Pok Pok Ny και το La Vara στο Brooklyn, το Piora και το Casa Enrique στο Queens, αλλά και το Betony, στο Midtown West. Εκεί ο Globe Eater μας δοκίμασε ένα ζεστό φουά γκρα σερβιρισμένο σε ζωμό από χοιρινό κότσι και έκανε τα σάλια όσων διάβασαν εκείνη τη κριτική  να τρέχουν ακόμα μέχρι το πάτωμα.

Πηγή: fnl-guide.com