ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ: «ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»

Είναι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζεις γιατί έχει ένα ιδιαίτερο στυλ. Τον χαρακτηρίζει η αυθεντικότητα, απεχθάνεται τα δήθεν, είναι επίμονος και μετρημένος στις επιλογές του. Γι αυτόν η δουλειά του είναι τρόπος ζωής και η επιτυχία συνυφασμένη με το όνομα του. Ο Νεκτάριος Σκαμνάκης, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να σε κερδίζει…την προσωπικότητα του!

1) Πως προέκυψε η ενασχόληση με τις δημόσιες σχέσεις;

Παράλληλα με τις σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ΜΜΕ εργαζόμουν ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, σε διαφορά μαγαζιά, γιατί πάντα μου άρεσε η επικοινωνία! Δεν γνώριζα επώνυμους όμως. Μετά έκανα ραδιόφωνο για κάποια χρόνια και δούλευα σε εταιρείες παραγωγής στον AΝΤ1 και στο MEGA σε πολλά reality τηλεπαιχνίδια. Όταν τελείωσα με τις σπουδές μου έφυγα για φαντάρος. Όταν γύρισα γνώρισα μέσω κοινών γνωστών, τον Ηλία Πανταζόπουλο, που έκανε κάποια πάρτι, σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας. Μου πρότεινε λοιπόν να δουλέψω μαζί του φέρνοντας καλεσμένους celebrities. Εγώ μην γνωρίζοντας κανέναν επώνυμο, προσπάθησα να τους προσεγγίσω μέσω του facebook. Η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη αλλά με επιμονή, ευγένεια και θάρρος, τους κέρδισα, τους γνώρισα και τους έφερα στο μαγαζί. Πήγαινα σε θέατρα, πρεμιέρες και δημόσιους χώρους και γνώριζα και άλλους. Λογικά έγινα συμπαθής και σε ένα χρονικό διάστημα 3 χρόνων, έκλεισα αυτό που ήθελα, αφού πλέον, είναι πάρα πολλοί λίγοι αυτοί που δεν ξέρω και δεν έχουν ανταποκριθεί θετικά σε κάλεσμα μου. Η ζωή με πήγε εκεί και επειδή θέλω πάντα να γίνομαι ο καλύτερος με ότι καταπιάνομαι, νομίζω ότι έχω φτάσει πια στο σημείο που θέλω.

2) Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί στην δουλειά σου;

Καταρχήν δεν είναι για μένα δουλειά! Είναι πλέον τρόπος ζωής. Έχω αναπτύξει φιλικές σχέσεις με πολλούς από αυτούς και είναι σαν να βγαίνω με την παρέα μου έξω! Είναι οι άνθρωποι μου και είμαι ο άνθρωπός τους. Νιώθω σαν να έχω καθημερινά γενέθλια και περιμένω κόσμο στο σπίτι μου ! Τα μαγαζιά των φίλων μου πλέον επιχειρηματιών είναι τα καλύτερα της Αθήνας, γιατί έχουν τις υποδομές να φροντίσουν αυτούς τους σπουδαίους και επώνυμους ανθρώπους, να περάσουν καλά. Εξάλλου, φροντίζω και εγώ γι αυτό. Δεν με ενοχλεί τίποτα λοιπόν. Στην αρχή μόνο στεναχωριόμουν πολύ όταν κάποιοι, παρά το γεγονός ότι ήμουν πάντα ευγενής, γλυκός και φιλικός, δεν μου έδιναν την ευκαιρία να με γνωρίσουν από κοντά. Είχαν επηρεαστεί από κάποιους ανταγωνιστές μου που προσπάθησαν να μου ρίξουν λάσπη. Δεν κατάφεραν όμως τίποτα. Όταν κοιτάς μπροστά και ποτέ πίσω και δίπλα σου, καμία κακοήθεια δεν σε αγγίζει.

12200678_1652804351657213_2052466851_n
3) Η κρίση έχει χτυπήσει όλους τους τομείς της ζωής μας. Πιστεύεις ότι τελικά ” υπάρχει φως στο τούνελ”;

Είμαι άνθρωπος που σκέφτομαι θετικά! Οι Έλληνες είναι λαός που ξέρει πάντα να αντιμετωπίζει κάθε είδους κρίση. Πλέον ενώνονται και πορεύονται ως ομάδες! Δεν υπάρχει πια όπως υπήρχε παλιά, η πάρτη του ενός ή του άλλου, αλλά το κοινό καλό. Η κρίση έβαλε τους ανθρώπους να σκεφτούν τρόπους να βιοπορίζονται έξυπνα, με συνεργασίες και πιστεύω πως η ανάκαμψη είναι κοντά. Θα έρθει ξανά λοιπόν το φως στην Ελλάδα γιατί εμείς είμαστε το «φως».

4) Ανέφερε μου τρεις σημαντικές στιγμές στην καριέρα σου, τις οποίες θυμάσαι.

Ξετρελάθηκα όταν ήρθε καλεσμένος μου και αποδέχθηκε το κάλεσμα μου ο Γιώργος Κιμούλης, που θαυμάζω απεριόριστα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και πρόσφατα, ο μεγάλος Λάκης Λαζόπουλος. Είναι κάποιοι ακόμα που θέλω να με τιμήσουν με την παρουσία τους. Δεν έτυχε ακόμα αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Η Ελένη Μενεγάκη, ο Σάκης Ρουβάς, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Σταμάτης Φασουλής και αρκετοί άλλοι, είναι από αυτούς που θα ήθελα να δω και να με τιμήσουν. Έχοντας αυτή την πρόκληση σε εισαγωγικά, δεν βαριέμαι ποτέ!

12208013_1652804311657217_1309984236_n
5) Στον ελεύθερο χρόνο του, τι κάνει ο Νεκτάριος;

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, πηγαίνω θέατρο. Λατρεύω το θέατρο και τους Έλληνες ηθοποιούς.

6) Αυτό το διάστημα που σε βρίσκουμε;

Συχνάζω στο Κολωνάκι κυρίως, όπως και στο Κεφαλάρι! Πηγαίνω στο Nikkei, ένα καινούργιο περουβιανό εστιατόριο, στο γνωστό Rock n Roll και στο Cash Oozora στο Κεφαλάρι.