MUSEUM RESTAURANT

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, δίνει ρεσιτάλ εμπειρίας ικανοτήτων και σωστής προσέγγισης, σε ένα menu που καλύπτει απαιτήσεις και δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον. Κυριαρχεί η σωστή γνώση της αφαίρεσης στα πιάτα. Η ποιότητα των υλικών, είναι κορυφαία και οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις του έμπειρου chef, κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Δείχνει έναν ιδιαίτερο δυναμισμό η κουζίνα, αφού μπορεί να συνδυάζει την αρμονία με την αισθητική, τις τάσεις της γαστρονομίας με την τέχνη! Χωρίς υπερβολή τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν εκπληκτικά και το service αυστηρά επαγγελματικό.

Ξεκινήσαμε με την σαλάτα πανζανέλλα, με βιολογικές ντομάτες, ψητό στήθος κοτόπουλο, κόκκινο κρεμμύδι, αρωματικά κρουτόν, βουβαλίσια μοτσαρέλλα, ψητές πιπεριές, ελαιόλαδο Μάνης, μέντα και ξύδι από ασύρτικο Σαντορίνης. Το σεβίτσε σφυρίδας με μάνγκο, τσίλι, λάιμ, σχοινόπρασο, βιολέτα και κουμ κουάτ όπως και η σιγομαγειρεμενή yagu, μοσχαρίσια στηθοπλευρά με μελιτζάνα, τραγανό κρεμμύδι και σάλτσα από φρέσκο κόλιανδρο και ανανά, ήταν τα επόμενα. Συνεχίσαμε με τα κυρίως. Το Black Angus Burger με μορταδέλλα, παρμεζάνα, μοτσαρέλλα, ντομάτα, καραμελώμενα κρεμμύδια, ρόκα και μαγιονέζα αρωματισμένη με βασιλικό, ήταν άψογο τόσο σε εκτέλεση όσο και σε αισθητική.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο ιβηρικός μαύρος  χοίρος pata negra,  μαγειρεμένος 24 ώρες σε αρμπαρόριζα σμέουρα και πετιμέζι, καραμελωμένα εσαλότ, βουτυράτο πουρέ πατάτας και καλοκαιρινά λαχανικά. Ο επίλογος της βραδιάς, γράφτηκε με δυο καταπληκτικά επιδόρπια. Μιλφέιγ, με κρέμα βανίλιας, φρούτα του δάσους και κουλί βατόμουρο και την τάρτα, με creme σοκολάτα από Εκουαδόρ, σε τραγανή βάση με πραλίνα, καραμέλα και φιστίκι αράπικο και tuile από πορτοκάλι.

INFO:

Λεβίδου 13, Κηφισιά

21 0801 1170

www.facebook.com/restaurantmuseumkifisia