ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ CHARLIE CHAPLIN ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Ένα μουσείο για μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που πέρασαν από το χώρο του κινηματογράφου ετοιμάζεται στην Ελβετία. Το Μουσείο Charlie Chaplin θα στεγαστεί στο Le Manoir de Ban ένα κτήμα 14 στρεμμάτων, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία. Πρόκειται για το αρχοντικό στο οποίο ο ηθοποιός διέμεινε για 25 χρόνια, από το 1952 μέχρι το θάνατό του το 1977.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την προετοιμασία του χώρου που θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό την άνοιξη του 2016 και έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας την κουλτούρα και την ψυχαγωγία για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον Άγγλο ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη.

Το Μουσείο θα ονομάζεται «Ο Κόσμος του Τσάπλιν» και θα προσφέρει στους επισκέπτες περιηγήσεις στο σπίτι του ηθοποιού. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στον ιδιωτικό του χώρο του και να τον γνωρίσει καλύτερα μέσα από ταινίες, φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα από την αρχή μέχρι το απόγειο της καριέρας του. Επίσης, στα εξωτερικά κτίρια θα φιλοξενούνται περισσότερα εκθέματα αφιερωμένα στις χιουμοριστικές και συγκινητικές δουλειές του καλλιτέχνη αλλά και στις ένδοξες μέρες του βωβού κινηματογράφου.

Στον χώρο θα διοργανώνονται επίσης φεστιβάλ με ποίκιλες κινηματογραφικές και πολιτιστικές δράσεις ενώ στον καταπράσινο κήπο θα λειτουργεί μια μπουτίκ και ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα. Το  συνολικό κόστος του Μουσείου αναμένεται να φτάσει τα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο lifo.gr