ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΚΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε «Οικονομικό & Διοικητικό Στέλεχος Επιχειρήσεων» και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο “HAYATT REGENCY CASINO “ ως επιθεωρήτρια επιτραπέζιων παιγνίων, όπου ήταν μεγάλο «σχολείο ζωής» όπως λέει η ίδια  καθώς εργάστηκε εκεί σε πολύ νεαρή ηλικία και ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο και πολλών ειδών χαρακτήρες. Για κάποια χρόνια ήταν και το Πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας του Regency.

Αργότερα δημιούργησε τη δική της επιχείρηση  στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου με επιτυχία. Ένας χώρος, που όπως λέει η ίδια, είναι το μέλλον όλων των συμβατικών εμπορικών επιχειρήσεων, αφού όλα τείνουν να γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, καθώς από την βιομηχανική εποχή περάσαμε στην εποχή της πληροφορίας.

Η μεγαλύτερη προτεραιότητα της, είναι τα δύο παιδιά της, που υπεραγαπάει  – όπως κάθε μανούλα άλλωστε  – και ο ερχομός του δεύτερου παιδιού της, την οδήγησε από δική της επιλογή, να απομακρυνθεί από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες και να δώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια της.

Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε και μπήκε δυναμικά στον χώρο της Οργάνωσης Εκδηλώσεων ενώ παράλληλα είχε και την Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις στο γνωστό Bar – Restaurant “SHARK” .

Σήμερα εργάζεται ως Sales Executive και Coordinator στο φημισμένο “Polis Convention Centre”  (χώρος εταιρικών – κοινωνικών εκδηλώσεων  & catering), με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς είναι κάτι που της αρέσει πολύ ως αντικείμενο.

Ένα από τα  μότο της, είναι «Δια βίου Μάθησης» . “Μ ευχαριστεί να κάνω παρέα με ανθρώπους που έχουν προσωπικότητα και είναι  «πιο μπροστά»  από μένα .. γιατί πάντα κάτι έχω να μάθω, από αυτά τα άτομα. Θαυμάζω και εμπνέομαι από τους ανθρώπους, που έχουν την ωριμότητα και δεν φοβούνται να δώσουν τα φώτα τους, σε νεότερα άτομα –ηλικιακά ή επαγγελματικά.

Στον ελεύθερο χρόνο της, περνάει όσο γίνεται περισσότερες ώρες με τα παιδιά της και την οικογένεια της, καθώς και με κοντινά  φιλικά πρόσωπα που εμπιστεύεται και αγαπάει. Της αρέσει το καλό φαγητό, η καλή παρέα, το διάβασμα και μια καλή ταινία ή μια ενδιαφέρουσα παράσταση στο θέατρο. Πρόσφατα είδε το «Τελευταίο σημείωμα» του Βουλγαράκη στον κινηματογράφο και το συστήνει ανεπιφύλακτα να το δούμε.