ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΣΟΥΛΑ: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ»

Νέα, ωραία, δυναμική και ταλαντούχα. Ένας συνδυασμός που  “αγαπά” η επιτυχία! Η Αντιπαριώτισσα ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Μαρία Βούσουλα, μιλάει στο Lifestyleoptions.gr  για το ρόλο που έπαιξε η ..γιαγιά της στο ταξίδι της στη δημοσιογραφία, για τα απρόοπτα που συναντά στο ..πεζοδρόμιο, αλλά και για το μέλλον της στο χώρο!

Ποιος ήταν εκείνος που σου κόλλησε το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας;

«Η γιαγιά μου ήταν εκείνη που με ”έσπρωξε” σε αυτόν το δρόμο. Πάντα μου έλεγε ότι η δημοσιογραφία είναι το επάγγελμα που μου ταιριάζει. Ίσως να είχε διακρίνει κάτι σε εμένα το οποίο ακόμη κι εγώ η ίδια αγνοούσα. Σπούδασα πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κόντρα στην επιθυμία μου, όμως μετά, με τα χρήματα της γιαγιάς, η οποία τα είχε φυλάξει για αυτόν τον σκοπό, και ας είχε πλέον φύγει από τη ζωή, γράφτηκα στη σχολή δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη. Από εκεί ξεκίνησαν όλα».

Ποιες είναι οι τρεις βασικές αρχές σου, τις οποίες δεν θα καταπατούσες για ένα ..αποκλειστικό;

«Αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι ότι σίγουρα δεν θα αποτελούσε προϊόν συναλλαγής. Προτιμώ να ”κάψω” ένα θέμα από το να παρουσιάσω κάτι στημένο».

MMMMMMM2

Ποιο ρεπορτάζ δεν θα ξεχάσεις ποτέ και γιατί;

«Νομίζω ότι ακόμη δεν έχει έρθει εκείνο το ρεπορτάζ που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Κάθε φορά που κάλυπτα κάποιο θέμα για πρώτη φορά, ήταν για εμένα σπουδαίο, λες και ήταν το αποκλειστικό μου.. Κι ας επρόκειτο για φωτιές και πλημμύρες που δεκάδες συνάδελφοι μου έχουν καλύψει με επιτυχία , άπειρες φορές πριν τα ”ανακαλύψω” εγώ».

Περιέγραψέ μου, κάτι απρόοπτο που σου συνέβη στον αέρα;

«Τα πιο παράξενα γίνονται στο δρόμο… Έτσι την πάτησα κι εγώ. Είχα ‘καλωδιωθεί’, ετοιμαζόμουν να βγω ζωντανά και ένας κύριος ήρθε, στάθηκε δίπλα μου, μου χτυπούσε τον ώμο με το δάχτυλο του επίμονα και ρωτούσε: ”Mιλάς ελληνικά; Σου μιλάω δεν ακούς; Kαι όλο αυτό συνεχιζόταν μέχρι να τελειώσω η ζωντανή σύνδεση! Από τη μια είχα να δώσω τα στοιχεία για το ρεπορτάζ για τους μετανάστες και από την άλλη να θέλω να γελάσω και να μην μπορώ».

Δίπλα σε ποιον συνάδελφό σου θεωρείς ότι πήρες πολύτιμα εφόδια για το μέλλον;

«Δεν είναι διπλωματική απάντηση, αλλά αληθινή.. Με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι συνάδελφοι μου στον ΣΚΑΪ. Ποτέ δεν μου στέρησαν τη βοήθεια τους. Παρουσιαστές, ρεπόρτερ, τεχνικοί, μοντέρ όλοι με στήριξαν και με στηρίζουν στα εύκολα και στα δύσκολα, στο στούντιο και στο πεζοδρόμιο. Μην ξεχνάς ότι και εσύ η ίδια κάθισες και κάθεσαι ακόμα με τις ώρες και μου δίνεις συμβουλές».

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου στο χώρο;

«Σε πληροφορώ πως όλοι μου λένε να τα παρατήσω και να πάω στο νησί μου, την Αντίπαρο! Εγώ όμως έχω άλλες βλέψεις. Θέλω να εξελιχθώ σε μια πολύ καλή ρεπόρτερ, να τρέχω στους δρόμους και να είμαι πάντα μέσα στην περιπέτεια και τη δράση. Είμαι σίγουρη ότι τώρα αναρωτιέσαι πόσες ταινίες βλέπω και έχω επηρεαστεί!»

Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα με πολλές απαιτήσεις. Πως περνάς το χρόνο σου εκτός δουλειάς;

«Ποιον χρόνο μου; Τις καθημερινές φεύγω 6μιση από το σπίτι και γυρίζω 7-8.Οπότε το μόνο που σκέφτομαι είναι ο ύπνος. Το Σαββατοκύριακο όμως  όμως το ρίχνω έξω…Φαγητό με φίλους, κανένα σινεμαδάκι και φυσικά χαλαρό ποτάκι με θέα θάλασσα είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι».