Le Louis XV Restaurant

«Να προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα, στην καλύτερη θέση και στην καλύτερη στιγμή». Αυτή είναι η φιλοσοφία του εστιατορίου Le Louis XV, που βρίσκεται στο Οτέλ ντε Παρί, στο Μονακό και διευθύνεται από chef Alain Ducasse, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλικής γαστρονομίας.

Το εστιατόριο άνοιξε το εστιατόριο Μάιο του 1987 και μετά από 4 χρόνια λειτουργίας, κατέκτησε τρία αστέρια Michelin. Μέχρι και σήμερα κατατάσσεται στις λίστες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου.

Le-Louis-XV-02

Η κουζίνα του είναι γαλλική και η κάβα του, διαθέτει πάνω από 350.000 επιλεγμένα μπουκάλια. «Ο όγκος του κελαριού βασίζεται στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα», είπε ο Noël Bajor , sommelier του εστιατορίου.

Όσο για τη διακόσμηση, το εστιατόριο με το θρυλικό ντεκόρ του, μιμείται το Παλάτι των Βερσαλλιών. Ωστόσο, το Le Louis XV, έχει ένα πολύ ιδιαίτερο δωμάτιο που ονομάζεται «l’Aquarium». Είναι μια μικρή τραπεζαρία για τέσσερα άτομα, όπου οι γυάλινοι τοίχοι επιτρέπουν στους πελάτες να παρατηρούν τους chef.