Κυριακος Μητσοτακης: Υποψηφιος Βουλευτης Β’ Αθηνων, Νεα Δημοκρατια

Χαρισματική προσωπικότητα, με έντονα τα στοιχεία της δημιουργίας, της αμεσότητας και της συνέπειας. Σαν υπουργός, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο και η καθιέρωση γι αυτόν ήρθε πολύ γρήγορα.

Το έργο του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζεται. Συνεπής στη δέσμευσή του, και παρά το γεγονός ότι την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνεται ο παρών κύκλος της Κυβέρνησης, θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου, για το νέο, μόνιμο σύστημα αξιολόγησης, της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διεκδικεί τη στήριξη των πολιτών. Δεν θέλει με τίποτα η χώρα να γυρίσει στο παρελθόν!

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Μεταξύ των ετών 1986 και 1990 σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Harvard και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσω τη στρατιωτική του θητεία.

Μεταξύ των ετών 1990 και 1991 εργάστηκε στην τράπεζα Chase Investment Bank στο Λονδίνο και συνέχισε τις σπουδές μου στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις στο Stanford και στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Harvard Business School. Πριν επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα, εργάστηκε στην εταιρεία συμβούλων McΚinsey στο Λονδίνο.

Στην Ελλάδα και πριν ασχοληθεί με την πολιτική το 2004, εργάστηκε στην Alpha Bank και στη συνέχεια ως διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εκλέχθηκε για τρίτη φορά. Στις εκλογές του 2012 εκλέχθηκε για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών.

Στις 24 Ιουνίου 2013 ανέλαβε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

www.kmitsotakis.gr